Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Sztrájktörő Sajtófesztivál

Három elszánt dués beszabadult a Sajtófesztiválra. Szubjektív percről percre, szigorúan egyéni szemszögből. Kopjás Fanni, Nagy M. Zsolt és Náray Tamás leírták azt is, ami meg se történt.

 

 

 

 

9:46 – A BKV sztrájk ellenére már kisebb tömeg gyülekezik a Millenáris fogadó bejárata előtt. Ma amúgy sem kéne iskolába menni, de szerintünk nem ezért jöttek. Akkor otthon maradtak volna.

 

10:00 – Kapunyitás.  A tömeg  fesztiválra éhesen hömpölyög be a helyszínre.  Az ülőhelyeket békésen foglalják el a látogatók, incidens nem történik.

 

 

10:30 – Kecskés István lecsendesíti az izgatottságtól morajló tömeget, majd Dr. Láng Zsolt polgármester és Vanessa Witkowski (a European Youth Press főtitkára) közreműködésével  megnyitja az egész napos kultúrházat.

 

10:36 - Lola fellép a színpadon. Felléphet, mert ő egy popsztár. Koncertjén öngyújtólóbálás-közeli állapotba kerül a közönség. Két srác neki pattog és ugrál és bugrál.

 

10:50 – A Vodafone standjának megrohanása után Szujó Zoltánt Forma-1-es kommentátort is megtámadják a rajongók egy autogram reményében.

 

11:00 – Katus Attila személyi tréner, pécsi sas: naci nem marad szárazon. Bizonyíték, hogy a fitnessznek van jövője kishazákban.

 

11:14 – Kovács József Attila dobállatot kiengedik a ketrecből. Idomárai a Drill of the beats szájzenekar és Hugee, a DUE házi hiphopdívája. Kupás Gábor minitigris is csatlakozott a drummerekhez.

 

11:17 – És Kata énekel. Funky.

 

11:30 – A színpadon eredményhirdetések zajlanak, míg a győztesek örömittasan tántorognak fel a győzelmet jelentő deszkákra. A többiek keze vagy tapssal, vagy a promóciós Tibi csoki csomagolásának kibontásával van elfoglalva.

 

11:37 – Ismét Szujó Zoltánnal mulathatjuk az időt, hiszen a közönségtalálkozó  során arcpirító kérdéseinket is feltehetjük. Ha a válasza nem tetszik akár meg is verhetjük Need For Speed-ben, a mobilos multiplayer versenyben.

 

12:15 – Jelentjük:  Hajós András élőben is óriási, hiszen  „közel  220 cm magas.” „Imádtam ahogy a 14 éves lányok autogramot követeltek tőle.” – mondta el egy névtelenségét kérő fesztivállátogató.

 

1 3:20– Közönségtali  közönségtali hátán. Az érdeklődők egymás lábán tiporva kívánnak közel kerülni szeretett sztárjaikhoz. Feltűnik Kisó, Zola, meg Franciska és Gábor az MTV-től.

A sportcsatornán Szántó Dávid, Lantos Gábor, Kovács András Péter és  Pietsch Tibor etette a sportra és olimpiára éhes kíváncsiskodókat… no meg azokat, akik lemaradtak Katus Attiláról.

 

14:30 – Kitomboldázzuk magunkat. Nem nyertünk. Mások igen.

Nem sokkal később kihirdetik az Országos Diákmédia Pályázat eredményeit, „zseniális fotó” és „frankó honlap” kategóriában.

 

14:40 – Have a break, have a Break Battle. A break szünetet az It’s Rite! biztosítja. Fejenpörgés, lábtekerés.

 

14:59 – Apple videotudósító eredményhirdetés, McDonald’s játéksorsolás. Még több tombola, és Nemzeti Sport TOTÓ eredménykürtölés.

 

16:00 – Csillag János és DJ. Izil a MR-2 Petőfi rádiótól beszélgetett a közönséggel jókat. Őket a tévé hőskorából a hősök, Vitray Tamás és Gyulay Zsolt váltották, a népség pedig cafatokra kérdezte őket.

 

16:45 – Till Attila menetelt a közönségtalálkozós szobába, nyomában falka lánycsapat lihegett. Őt váltotta Gyurta Dani, a lányok pedig… hát igen. Többen szerelmesek.

 

17:30 – A Hotdog.hu tehetségkutatójának nyertese, a Nikson zenekar tolja a poppunkot. Többen nem értik, mi hajat rázunk. Már akinek van.

 

18:00 – Sorozatlövés. Szinkron-úszás a sorozatokban, Erik Cartman magyar hangja most nem káromkodik, Rachel magyar hangja viszont… hát ő Rachel. Végh Ödön, az HBO gyártási igazgatója a szinkronokról beszél utánuk. Még megvárjuk a Macskafogó 2-t, utána DUE-klub. Majd ha kialudtuk magunkat, jelentkezünk.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság