Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Januárban is vár a Bűvösvölgy!

A DUE Kulissza Gerilla Brigádja visszatér a Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központba, ahol 2015. január 30-án nyílt nappal és interaktív foglalkozások sorozatával várják a média működése iránt érdeklődő fiatalokat.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság által létrehozott Bűvösvölgy hazánk első médiaértés-oktató központja, amely 2014. május 15-én nyitotta meg kapuit. A központ feladata, hogy megtanítsa az idelátogató gyermekeknek, hogyan tudnak eligazodni a digitális világ labirintusában. A központ által kínált foglalkozásokon kiderül, hogy a diákok hogyan használhatják tudatosabban és biztonságosabban a média eszközeit.

A januári nyílt nap 50 résztvevője megismerkedhet a Bűvösvölgyben zajló alkotómunkával, és játékos, saját tapasztalatra épülő foglalkozásokon próbálhatja ki az egyes stúdiók professzionális eszközparkját a központ animátorainak segítségével. Foglalkozásaink a média öt területét ölelik fel: nyomtatott sajtó, televízió, film, rádió, valamint internet és mobilkommunikáció.

A nyomtatott sajtó tematikájához kapcsolódó foglalkozáson a látogatók érintőképernyős kezelőfelületen saját maguk szerkeszthetik meg újságjuk címlapját és belívét. A televíziózáshoz kapcsolódva több foglalkozás is várja az gyerekeket: a résztvevők a greenboxtechnika segítségével virtuális háttér előtt próbálhatják ki a hírolvasást, az időjárás-jelentést vagy az élőműsor jellegű reklámkészítést. Az egyik legnépszerűbb foglalkozásunkra látogatók filmet készíthetnek: egy díszletautó segítségével autós üldözéses kisfilmet forgathatnak, majd az elkészített felvételből saját elgondolásuk alapján állíthatják össze a kész verziót. A program részeként a fiatalok a rádióstúdiók működését és a rádióműsorok készítését is megismerhetik Bűvösvölgyben. Emellett az internetbiztonság és a mobilkommunikáció sajátosságainak megismerésére több más interaktív feladat között mobilos oknyomozó játékban is részt vehetnek.

A nyílt napon frissítőkkel és egy svédasztalos ebéddel várjuk majd látogatóinkat.

Programjainkról, központunkról bővebben a www.buvosvolgy.hu címen tájékozódhat. Bűvösvölgy szakmai munkája 2015. július 31-ig a TÁMOP-3.1.14-12-2013-0001 számú, „A jövő tudatos médiafogyasztói – médiatudatosság és médiaműveltség elterjesztése” című pályázat részeként zajlik.

A nyílt nap időpontja: 2015. január 30., 8:30–15:30

A nyílt nap helyszíne: Bűvösvölgy Médiaértés-oktató Központ (Budapest, II. ker., Hűvösvölgyi út 95.)

A meghosszabbított jelentkezési határidő 2015. január 20., a maximális létszám 50 fő.

A regisztrációs lapot ide kattintva töltheted le.

A beérkező jelentkezési lapokat az érkezés sorrendjében fogadjuk el.

Ha a nyílt napon részvételre jogosult 50 fő jelentkezési lapja 2015. január 20. előtt megérkezik, a regisztrációt a kijelölt határidő előtt lezárjuk.

További tájékoztatást az alábbi elérhetőségeken kérhet:
E-mail: sipos.edina@buvosvolgy.hu
Telefon: +36 1 391-0520
Mobil: +36 30 496-1581

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság