Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Színház az egész világ - a Sajtófesztivál is

A DUE 23. Sajtófesztiváljának egyik közönségtalálkozója során a Vígszínház négy kiváló művészével találkozhattok és beszélgethettek: Hegyi Barbarával, Járó Zsuzsával, Szilágyi Csengével és Kerekes Józseffel.

Hegyi Barbara

Hegyi Barbara 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd ezután egészen 1996-ig a József Attila Színházban játszott. 1996-ban csatlakozott a Vígszínház társulatához, melynek azóta is tagja. Érdekesség, hogy még 1992-ben Los Angelesben is tanult a Lee Strasberg nevű színiiskolában, ahol 3 hónapot töltött.

Számos díj és elismerés bizonyítja a színésznő tehetségét. Még 2000-ben kapta meg a Jászai Mari-díjat, majd egy évvel később, 2001-ben a Varsányi Irén-emlékgyűrűt is kiérdemelte. 2005-ben kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatával, 2010-ben pedig megkapta az Ajtay Andor-emlékdíjat és a Ruttkai Éva-emlékgyűrűt is.

A színházi munka mellett közel 50 film- és tévészerepben is találkozhattunk vele, emellett pedig szinkronszínészként is tevékenykedik. A színészet mellett a gasztronómiában is remekel. Már 2 könyve jelent meg a Park Kiadó gondozásában, először 2011-ben Abraka Babra címmel, amellyel ki is érdemelte a Libri Aranykönyv díját. 2014-ben pedig Alkalomadtán című könyve jelent meg, amelyben további receptekkel örvendeztet meg minket.

A Vígszínházban jelenleg több szerepben is láthatjátok, többek között a Tévedések vígjátékában mint Adriana, az Óz, a csodák csodájában mint Glinda, vagy Linda Christieként, akit a Játszd újra, Sam! című darabban alakít.


Járó Zsuzsa

A színművésznő Nyíregyházán kezdte pályáját. 2003-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Máté Gábor és Horvai István osztályában. Gyakorlatát az Örkény Színházban töltötte. 2004-től itt is folytatta pályafutását 2006-ig, amikor is az egri Gárdonyi Géza Színházhoz szerződött. 2011-ben lett a Vígszínház tagja, ahol azóta is láthatjuk többek között A Mester és Margarita címszereplőjének, Margaritának a szerepében, vagy a Mephisto Barbara Brucknerjeként.

2015-ben kiérdemelte a Varsányi Irén-emlékgyűrűt.

2003 után úgy döntött az osztály, hogy nem szakadnak szét, és tovább is dolgoznak majd együtt. Ennek megvalósításaként kezdődött el az AlkalMáté Trupp, Máté Gábor vezényletével. Az előadássorozatban minden nyáron az osztály egy-egy tagjáról készítenek előadást a régi osztálytársak. 2003-ban, az első évben Járó Zsuzsa lett az, akinek Máté Gábor kihúzta a nevét, így az ő életét vitték színpadra.


Szilágyi Csenge

A Vígszínház fiatal színésznője 2013-ban Novák Eszter és Selmeczi György osztályában végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2015-től szerződött a Vígszínházhoz, ahol ő alakítja például az Óz, a csodák csodája főszereplőjét, Dorothyt, az Istenítélet című darabban pedig szintén az egyik főszerepben láthatjuk Abigail Williamsként.

Frissen csatlakozott tagként a társulatban máris otthonosan mozog, fő célja, hogy bebizonyítsa, valóban teljes értékű társulati tagként működik, és ezért mielőbb minél többet szeretne letenni az asztalra. Minden jel arra utal, hogy a színésznő a legmegfelelőbb úton halad efelé. A későbbiekben a filmezés is a tervei között szerepel, de mint mondja, egyelőre a színháznak él, abból szeretné kihozni a maximumot és minél változatosabb szerepekben megjelenni.


Kerekes József

1986-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát Szinetár Miklós osztályában, majd le is szerződött a Nemzeti Színházhoz. 1990-ben a József Attila Színház, majd 1992-ben a Budapesti Kamaraszínház társulatához került. 2011-ben csatlakozott a Vígszínház társulatához.

A színház mellett filmszerepeket is vállal, valamint szinkronszínészként is jól ismerhetjük például a Shrek-filmekből ismert Szamár és Jim Carrey magyar hangjaként is.

1988-ban Rajz János-gyűrűt, majd 1996-ban Jászai Mari-díjat kapott.

Mostani szerepeiben láthatjuk őt A testőr című darabban a hitelezőként, vagy például A revizor Genyadij Seftcsikovjaként, A Mester és Margaritában pedig Lihogyejevet alakítja.

Fotók: vigszinhaz.hu


A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál részleteiért kattints ide!

Belépődet ide kattintva szerezheted be!


 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság