Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

„Varázsolj nekünk valami szépet” – Náksi Attilával beszélgetünk a Sajtófesztiválon

Tudtátok, hogy Náksi Attila egyike a Soho Party 3 alapító tagjának, akiknek „Az éjjel soha nem érhet véget” című nagy sikerű dalt köszönhetjük? A máig népszerű lemezlovasnak személyesen is felteheted kérdéseidet május 19-én a Várkert Bazárban.

Továbbá azt is kevesen tudják, hogy ő nem csak lemezlovas, hanem zeneszerző és zenei producer is. Pályafutása során több előadóval is együttműködött, mint például: Dömötör Sándor, Betty Love, Brunner Zsolt és a Pa-Dö-Dő. A Soho Party 1989-ben alakult, amely a hazai dance műfaj egyik úttörőjévé vált. Érdekesség, hogy „Az éjjel soha nem érhet véget” című dal a formáció utolsó kislemeze, amely a Best Of Collection 1993-1998 című válogatásalbumon szerepel.

Az 1998-ban íródott dalt a magyar válogatott szurkolói kiválasztották arra a nemes feladatra, hogy a selejtező mérkőzéseken a dalból idézett pár sorral buzdítsák a focistákat és erőt adjanak a magyarságnak, hogy a 2016-os labdarúgó-Európa-bajnokságra kijuthassunk.

Sikerült! A kijutott magyar csapat a dalt az indulójává választotta és több mérkőzés előtt is hallható volt a zeneszám remixelt és eredeti változata is. Az Európa-bajnokság nyitómérkőzése előtti koncerten David Guetta francia lemezlovas is lejátszotta a dalt, ami hatalmas megtiszteltetés volt a magyarok számára.

Náksi Attila számára is hihetetlen volt, hogy a dalnak mekkora összetartó ereje van, és hogy ha eddig volt is olyan, aki még nem ismerte ezt a régen íródott zenét, most már biztosan felismeri akárhol is hallja ezeket a sorokat:
„Az éjjel soha nem érhet véget,
Varázsolj nekünk valami szépet,
Repülj velünk a szerelem szárnyán,
Indul az utazás, csak erre vártál.”

Reméljük minden fesztiválozó kíváncsian fogja majd hallgatni Náksi Attila beszámolóját, illetve véleményét a dalt övező újbóli népszerűségről. Kis szerencsével fel is csendül a Várkert Bazárban.

 

Belépődet ide kattintva veheted meg.

A 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál alakulásáról a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon is!

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál eseményvideóját erre a linkre kattintva nézheted meg.

Kövess minket a Facebookon is: www.facebook.com/DUEmediahalozat

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság