Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Foci az egész világ – a Sajtófesztiválon is

A TrollFoci egy viccoldal, ami a focistákat, csapatokat hivatott kifigurázni és vicces helyzetbe hozni, egyszóval a labdarúgás az, amire specializálódott az immáron több mint 400 ezres követőtáborral rendelkező honlap és közösségi oldal.

Szabó Levente Zsolt egyike azoknak a szerkesztőknek, akik 2012-ben létrehozták ezt a meglehetősen szórakoztató és vicces oldalt. Azok számára nem igazán ajánlott, akik kissé érzékenyek és nehezen bírják a kritikát kedvenc játékosukról, illetve csapatukról. Ez az oldal tényleg kifiguráz és mémeket gyárt, de ezért ilyen nagyszerű és megosztó. Míg az oldal indulásakor angol mémeket vettek át és fordították magyarra, addig manapság már sajátokkal büszkélkedhetnek, de a követők soraiból is érkeznek érdekességek, amiket publikálnak oldalukon. A szerkesztők, hogy színesebbé tegyék az oldalt, odafigyelnek a magyarországi és külföldi trendekre és történésekre így előfordul, hogy egy nagyon felkapott témában is igyekeznek vicces tartalmakat gyártani és a rajongók számára olyan posztokat készíteni, amik megosztók, így mindenki leírhatja kommentben a véleményét az adott témában. Fontos számukra, hogy bevonják a követőket is, hiszen ettől fejlődnek és így kapnak visszajelzést, hogy jó úton haladnak és folytassák tovább azt a vonalat, amit elkezdtek. A szerkesztők szerint a mérce az 5 perc alatt száz kedvelés, ha ettől kevesebbet kap a megosztott poszt, akkor azt törlik.

Először 2015-ben, majd utána 2016-ban másodjára a TrollFoci csapata két könyvet adott ki. A saját és a közönség által beküldött sztorikat, élményeket Rekop György és az Adminok, valamint Ria-Ria Hungária című kötetekben jelentették meg. A 2015-ös kiadvány díjat is nyert az Aranykönyv-versenyen, az elismerést Dan Brown író adta át.

Szabó Levente Zsolt a TrollFoci képviseletében ott lesz tehát a Sajtófesztiválon és mesél nekünk arról, hogyan és miért is született meg a viccoldal ötlete és milyen fejlődésen ment keresztül 2012 óta az oldal. Szeretnénk őt is kicsit jobban megismerni, ezért a közönségtalálkozó keretein belül feltesszük majd neki kérdéseinket, hogy egy kicsit részletesebb infóval szolgálhassunk a rendezvény résztvevőinek is, ki is ő valójában.

 

Belépődet ide kattintva veheted meg.

A 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál alakulásáról a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon is!

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál eseményvideóját erre a linkre kattintva nézheted meg.

Kövess minket a Facebookon is: www.facebook.com/DUEmediahalozat

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság