Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A hangjáték mint művészet

Kinek telefonált Táncsics Mihály a börtönből és hogy került a DUE-táborba? Mikor jelentek meg a marslakók New Yorkban, és ha már ott jártak, miért nem maradtak?

Mi az a hangjáték és mi a rádiójáték, mi a közös bennük és miben különböznek egymástól? Hogyan kerül a rádió a tévébe, a film pedig a rádióba? Miért mondhatjuk, hogy a rádiójáték is magyar találmány, ráadásul olyan régi, hogy rádió sem kellett hozzá? Mi volt előbb, a tyúk vagy a tojás: miként előzhette meg a műfaj magát a technológiát, ami elvileg lehetővé tette a megszületését? A hangjátéké a jövő vagy unokáink sem fogják hallani? Ezekre a kérdésekre keressük a választ rendhagyó beszélgetésünk során, melynek témája Rádióesztétika – a hangjáték mint művészet.
 

Az előadó Csernus János író, újságíró, szerkesztő. 1973-ban született Budapesten, írásai negyedszázada jelennek meg Janox szerzői név alatt. Több színdarab szerzője, a Magyar Rádióban foglalkozott rádiójátékok szerkesztésével. Jelenleg az Újpesti Napló és az Újpesti Közéleti Televízió munkatársa.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság