Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Díjnyertes fotók nyomában a DUE KGB

2017. szeptember 29-én a DUE KGB a World Press Photo 2017 kiállításra látogatott el a Néprajzi Múzeumba. A BKSZC Kaesz Gyula Faiparai Szakközépiskolája és Szakiskolájának Diákönkormányzata is csatlakozott hozzájuk.

A diákok a DUE sajtóigazolványának köszönhetően a tárlatra díjmentesen léphettek be és csodálhatták végig az összes kiállított művet.
A díjnyertes fotókhoz profi szakmai magyarázatot is kaptak, Kecskeméti Dávid fotóriporternek köszönhetően. Az egyes képek mondanivalójáról és témáiról az „idegenvezető” is kifejtette a véleményét, bár kerülte a negatív hozzászólást inkább szakmai szemmel tekintett a képekre. Az érdeklődőknek is elmagyarázta, hogy a fotós szem mennyivel többet lát, mint például mi diákok.


Rövid ismertető és egy pár jó tanács után az volt a feladat, hogy kettesével tekintsék meg a tárlatot a fiatalok, válasszanak ki egy nekik tetsző vagy éppen nem tetsző képet, vitassák meg mit látnak anélkül, hogy elolvasnák a fotóhoz fűződő leírást. Dávid kíváncsian figyelte a véleményeket és hozzátette szakmailag azt a pluszt, amivel már teljesen más értelmet nyert maga a kép mondanivalója.

A kirándulás Máté Bence fotóinak megtekintésével zárult. A Spektrum tévéből jól ismert madárfotós képei is megtekinthetőek voltak a múzeumban. Itt az állatvilágról készült igen érdekes és látványosan közeli alkotásokban lehetett gyönyörködni.
Köszönjük Kecskemét Dávidnak a szakmai vezetést.
 
Kajli Zsolt
DÖK elnök

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság