Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Sebastião Salgado: Genesis - Tárlatvezetés Sóki Tamással

Tudod hogyan keletkezett a Föld? Nyilván igen. És hogy mi maradt ebből számunkra? Azt már kevesen tudják. Sebastião Salgado brazil közgazdászból vált fotóriporter Genesis című tárlata ezt igyekszik bemutatni az érdeklődőnek.

Érdemes tudni, hogy habár a kiállításon a természetképek dominálnak, a művész mégsem természetfotós. És azt is kevesen tudják, hogy a művész rajong a kávéért.

A fotós képein keresztül igyekszik bemutatni társadalmunk problémáit, köztük az erőszakos fakitermelés, a globális felmelegedés hatásait. Fotóin ugyanakkor megjelennek különböző népcsoportok életképei, így a szemlélődők egy kicsit a vad Amazóniába, vagy Afrika pusztaságaira is eljuthatnak.
A tárlat különlegessége, hogy mindegyik kép fekete-fehér.
A fotóművész nyolc éven át járta a világot, hőlégballonnal, autóval, hajóval repülővel és megannyi állati meghajtású járművel, hogy hitelesen be tudja mutatni mindazt, ami a teremtés korszakából megmaradt a Földből. Hogy ki fog kalauzolni el ebben a kultúrsokkban és magyarázza el akár szociológia összefüggéseket a természetképekhez fűződve?
Sóki Tamás, az MTI munkatársa, aki jó maga is világjáró és sok kalandot megélt fotóriporter!
Sóki Tamás

Nem baj, ha nem értesz a fotózáshoz, hiszen a tárlatvezetőnk segít eligazodni. Egy dolog nagyon fontos: hozd magaddal a jókedvedet és a nyitottságodat, és talán egy kis kalandvágyat, hogy együtt járhassuk be a világot Sebastião Salgado képein keresztül!
Ne felejtsd otthon a sajtóigazolványod sem hiszen, csak így tekintheted meg kiállítást ingyenesen! Ha nincs igazolványod, de szeretnél csatlakozni akkor a diákjegyedet 1100 forintért tudod megváltani.

Találkozunk október 19-én, délután 16:45-kor a Műcsarnok lépcsőjénél!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság