Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

25. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál programja

Aki rendszeres látogatója a DUE fesztiváljának az tudja, hogy nem múlhat el egy év sem a legjobban várt és legnagyobb rendezvény nélkül. Igen! Sajtófesztivál 2018-ban is lesz. Sok-sok meglepetéssel, vendégekkel, sztárkavalkáddal és neves előadókkal.

RÉSZLETES PROGRAM

Időpont: 2018. május 11., péntek 9.00-18.00
Helyszín: TESLA Rendezvényközpont - Budapest, Kazinczy u. 21, 1075

JEGYEK: a TIXA oldalán

09.00   Kapunyitás

NAGYSZÍNPAD - Délelőtti program – műsorvezető DJ Smash

9 órától:
A Csodák Palotája bemutatója, kedvcsináló a Tudományok Tárháza pódiumhoz

Zenés nyitány: Kovács Szilárd azaz Saxoman és DJ Groovelyne.

Bemutatkozik a DUE Médiatábora – Balogh Péter képes prezentációja az Év tíz legjobb napjáról

10 órától:

A DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának ünnepélyes eredményhirdetése – I. rész

Tudós csajok a színpadon - oklevél átadás

Kollár Steve electric boogie bemutatója

11 órától:

A DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának ünnepélyes eredményhirdetése – I. rész

Az Év mentora díj és az Ifjúsági Sajtódíj átadása

NETbiztos pályázat eredményhirdetése

12 órától:

Tudtad-e? 25 éves az Országos Ifjúsági Sajtófesztivál. Színes visszatekintés az elmúlt 25 évre.

Egy életen át kell játszani – Hevesi Tamás 25 év után újra a Sajtófesztivál színpadán énekel.

Jutalomsorsolás a DUE Országos Iskolarádió Hálózatának iskolái között

Fellép: a Jorgosz X Szarvas

13 órától

Simonffy + CultureGeek vloggerek

A Nagyszínpadon: Lóci játszik

15 órától

A GENERALI Nagy Diák KRESZ-teszt döntője. A kvízjáték, melyben kiderül, hogy ki nyeri meg a vadiúj Keeway robogót, vagy kinek lehet ingyen jogsija.

RICSI fellép a Nagyszínpadon - Legújabb klipjének ősbemutatója lesz a Sajtófesztiválon.

16 órától

„Ne dőlj be!” A Nagy Diák Bűnmegelőzési teszt döntője, melyben kiderül, hogy kik a legtájékozottabbak a témában, és vihetik haza a fődíjat, egy HP laptopot.

Farkas Franciska színésznő és drámapedagógus közönségtalálkozója

 

PÓDIUMPROGRAMOK

JUBILEUMI PÓDIUM VENDÉGEI:

Az RTLKLUB házigazdái: RÁBAI BALÁZS és SZABADOS ÁGI, ismert híradósok.

NEVES VLOGGEREK: Ma már mindenki tud mondani legalább egy olyan videóst, akinek a munkásságát szívesen, sőt rendszeresen követi. Százezres online követésekkel büszkélkedhetnek és hatalmas offline rendezvényeket töltenek meg pusztán azzal, hogy elmennek dedikálni.

HERCZEG HAJNALKAötletek – utazás – inspiráció.

NANA - 5 éve videónaplózik és elsősorban célja mások segítése és szórakoztatása. Szabadidejében szívesen ír és nem is akárhogy.

ÁBEL VON MÜLLER - Ábel Von Müller évek óta videózik. A Youtube-on 117 ezer fölé emelkedett a csatornájára feliratkozók száma. A „vlogolást” 2013 júniusában kezdte. Ma már pulóvert, pólót, telefontokot, esernyőt, poharat lehet a logójával rendelni.

UNGDANI - Az animációs gyerek.

NAGY ERVIN - Jászai Mari-díjas színész, aki a diploma átvétele óta Budapesti Katona József Színház tagja. Legutóbbi nagy sikerei: az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről, a nemzetközi díjat is kapott Kincsem, valamint a Valami Amerika 3. Sokan ismerjük a Golden Globe-díjas Johnny Depp és az Oscar-díjas Matthew McConaughey magyar hangjaként, ám jelenleg Ő a legnépszerűbb tanár minden szombat este.

ÚJ NEMZEDÉK KERTI PÓDIUM

HOLNAP TALI! SZTÁRJAI - A2016-tól futó ifjúsági sorozat egy kitalált iskolában, a budapesti Petőfi Gimiben játszódik, ráfókuszálva a 11. osztályba járó 6 diákra, akik a népszerű sorozat főszereplői. A cselekmény tele van szerelemmel, izgalmakkal, versengésekkel, ármánykodással és mai tinédzser problémákat is bemutat.

OLTÁRI CSAJOK SOROZAT SZEREPLŐI:

JASKÓ BÁLINT és HORVÁTH ANNA SISA, akik az életben is egy párt alkotnak.A cserfes Pirost alakító MICHL JULI eredetileg a kamera másik oldalán képzelte el a karrierjét: a Színház- és Filmművészeti Egyetemen televíziós műsorkészítő szakon tanult. Anagymamájáról készítette az egyik vizsgafilmjét: az imádott nagyi életének utolsó pár hónapját és kettejük bensőséges kapcsolatát dolgozta fel. A filmet az egyetem nevezte a diák Oscar gálára (Student Academy Awards), ahol 1600 nemzetközi film közül bejutott a legjobb 10 rövid dokumentumfilm közé.

MUSICAL.LY népszerű alkalmazás sztárjai: . Ómolnár Nelli és Whisper Ton - ki használja, hol használja és mire használja, ki szereti és miért, ki kevésbé és miért? A Musical.ly egy 2014-ben alapított ingyenes videómegosztó közösségi applikáció, amellyel rövid videókat készíthetünk. Olyan rövid videókat, amelyeknek hangi alapja egy-egy hangminta, ez lehet zenei vagy prózai szöveges, és erre készíthetünk saját gyártású képi anyagot.

HM PÓDIUM VENDÉGEI:

PETŐFI TV, AZ M2 FIATALOK CSATORNÁJA. Jelentős élő közvetítésekkel, a fesztiválok, koncertek, szórakoztató programok műsorba emelésével, filmes és ismeretterjesztő, a fiatalok mindennapjait érintő tartalommal a 16–35 éves korosztály hasznos napi tévéjévé nőtte ki magát.

COMEDY CENTRAL a magyar humorcsatorna.

FEHÉR TIBOR, Jászai Mari-díjas színész, aNemzeti Színház tagja és az ország legnagyobb kereskedelmi televíziójának műsorvezetője.

PUSKÁS PETI a Megasztár 3. szériájában feltűnt énekes, jelenleg az X-Faktor egyik mentora, frontembere a The Biebers nevű zenekarnak és a Madách Színház Macskák című muisicaljében is szerepel,

KOVÁCS D. DÁNIEL Junior Príma díjas színházi rendező. Feldolgozta már Shakespeare-t, Merle-t, legutóbb Alfred Döblin regénye alapján a Berlin, Alexanderplatz munkáját láthattuk a Katona József Színházban. .

GENERALI PÓDIUM

BRINGÁS BRIGANTIK csapatától azt is megtudhatod, hogy merre találhatók kerékpározásra alkalmas utak? Hogyan tudjuk felmérni, hogy társainkkal milyen reális úticélt jelölhetünk ki? Mi az, amit feltétlenül vigyünk magunkkal egy túrára? Melyek azok a főbb szabályok, amelyeket bringázás közben be kell tartani? KOLOVRATNIK KRISZTIÁN ezekre és számtalan más fontos bringás kérdésre ad választ.

MÉSZÁROS ANTÓNIA, az UNICEF ügyvezető igazgatója. Az UNICEF mintegy 192 országban küzd a gyermekek jogaiért és jóllétéért. A segélyszervezet számos módon segíti Magyarországon is a gyermekek védelmét. Az egyik a HelpApp nevű mobilalkalmazás, amelyben a gyerekek online kérhetnek segítséget bántalmazás esetén. Több, mint 12 ezer gyermeket ért el az Ébresztő-óra országos gyerekjogi iskolai oktatási program és idén elindult a jogsegély oldal is, ahol azok küldhetnek üzenetet, akiknek kérdésük van a gyerekbántalmazás kapcsán.

D. TÓTH KRISZTA író, újságíró, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője, UNICEF nagykövet.

PÁL UTCAI FIÚK SZTÁRJAI: EMBER MÁRK, a Füvészkert hűséges pásztora, A padlás fantasztikus Rádiósa, Maugli dzsungelének félelmetes tigrise, a Szentivánéji álom Lysandere, és egyben az Oltári csajok szívtipró Herczeg Kornélja is.

WUNDERLICH JÓZSEF, Junior Prima díjas színész, énekes, zenész. A Pál utcai Fiúk Bokája. 2017-től A Grund - vígszínházi fiúzenekar nevű formáció alapító tagja.

KISS NORBERT, NAGY DÁNIEL autóversenyzők: Kiss Norbert, kétszeres FIA ETRC bajnok, az egyik legeredményesebb magyar gyorsasági autóversenyző. Nagy Dániel kétszeres magyar bajnok, valamint a Zengő Motorsport WTCC-csapatának autóversenyzője.

CSALÁD ÉVE PÓDIUM

DR. ILLÉS BOGLÁRKA ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár.

SZARVAS JÓZSEF, Jászai Mari-díjas magyar színész, érdemes és kiváló művész. 1977-1983 között segédszínész volt szülővárosában. 1983-1987 között a Színház- és Filmművészeti Főiskolán tanult Horvai István osztályában. 1987-1997 között a Vígszínház tagja volt. 1997-2001 között a kaposvári Csiky Gergely Színház színésze volt. 2001-2002 között szabadfoglalkozású művész volt. 2002 óta a Nemzeti Színház tagja.Ismert játékfilmjei: Zimmer Feri, Üvegtigris, Na végre, itt a nyár!, Papírkutyák és még sok más.

TATÁR CSILLA, műsorvezető, riporter. 13 évesen, 1996-ban volt első szereplése, amikor a Duna Televíziónál egy verset szavalt. 2002 óta riporter, szerkesztő. 12 éven át a TV2 műsorvezetője volt, majd 2014 decemberében az MTVA-hoz igazolt. Itt első munkájaként az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti válogatóműsorának, A Dalnak lett a műsorvezetője.

HERCZEG ZSOLT, újságíró, médiaoktató. Az InfoRádió munkatársa. Kisfia, Tamás 2016 szeptemberében született. Zsolt „Egy kisfiú édesapjának büfijei és bukásai” címmel naplót indított az élményeiről a wmn.hu oldalon. A nagy sikerű cikksorozatban kifejezetten a férfi, az apa és a kommunikációs szakember szemszögéből, egyedi megfogalmazásban, kegyetlenül őszintén és erőteljes humorral világítja meg a szülői lét buktatóit és örömeit. Erről szóló könyve 2018 karácsonyára jelenik meg a Tericum Kiadó gondozásában.

 

KÍSÉRŐPROGRAMOK

Most jó lenni katonának – a HM exluzív fegyverbemutatója

Kutyák a haza szolgálatában

Mobil bűnmegelőzési centrum – tuti tippek, hogy hogyan védd meg például a bringádat a lopástól vagy magadat a balesetektől

NET-BIZTOS – játékok és tanácsok a Telenortól a biztonságos nethasználathoz

Bemutatkozik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság

Részegszemüveggel és gyalogos akadálypályával vár az Országos Balesetmegelőzési Bizottság

Bringaszerelési tanácsok és gyakorlat

Nem csak mindent megtudhatsz az elektromos autókról, de bele is ülhetsz egybe

A tudományok fellegvára, ahol a legmenőbb tudósok csajok is ott lesznek, hüllőkutató, álomkutató és a természettudományok képviselői is

Ásványkiállítás, workshopok és Szent-Györgyi Albert szelleme

A Médiaworks standjánál kalandok várnak a nyomtatott sajtó világából

A LOVE infó a biztonságos szexért és a Kék Vonal Alapítvány, ha krízisben vagy…

TRIP - Buda új kulturális terének alkotói is velünk lesznek:

9:00-12:00 Így lesz egy ötletből előadás

10:00-11:00 Beszélgetés az idén 20 éves Szőke Abigéllel. Fiatal kora ellenére már több színdarabban játszott, és feltűnt A martfűi rém című filmben. Hogyan lehet ilyen fiatalon, szabadúszóként sikeresnek lenni? Milyen jövőt képzel el magának? Hogyan lehet összeegyeztetni a sulit és a próbákat, forgatásokat?

11:00-12:00 Beszélgetés Magács László igazgatóval a színházról, teremtésről, alkotásról

12:00-13:00 Beszélgetés Brasch Bencével és Borsi-Balogh Mátéval, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatóival egy színművészetis mindennapjairól, a TRIPen bemutatott Koldusoperáról, versengésről és jövőbeni tervekről

A Generali jóvoltából kipróbálhatod magad sofőrként – szimulátorokon, és megtanulhatod az elsősegély nyújtás alapjait

Miért válaszd a pozitív szenvedélyeket, és melyek ezek? – a Függetlenek a Pozitív Szenvedélyekért KhE szakembereivel ezt is megválaszolhatjátok

A Rogers Központ Alapítvány munkatársaitól azt is megtudhatod, miért fontos odafigyelni a személyes és társadalmi mentálhigiénére. A személyközpontú szakmai műhely működéséről érdemes kérdezned a szakembereket

A hazai Social Media képviselői sem maradhatnak ki: Részt vesznek az eseményen a mára minden fiatal által ismert Tudtad-e? alapítói, akiktől tanácsot kérhetsz, ha szeretnél naggyá válni a közösségi média világában.

Egész nap vár a Tudományok Tárháza minden érdeklődőt!

A DUE Médiahálózat élmény központjában közösség, tehetség, barátság.

A program változtatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó hírek

25. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál programja

Aki rendszeres látogatója a DUE fesztiváljának az tudja, hogy nem múlhat el egy év sem a legjobban várt és legnagyobb rendezvény nélkül. Igen! Sajtófesztivál 2018-ban is lesz. Sok-sok meglepetéssel, vendégekkel, sztárkavalkáddal és neves előadókkal.

Lóci játszik zenekar a Sajtófesztivál pódiumán

A 2010-ben alakult zenekar a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című mozi filmzenéjével kezdte a közönség és a szakma szívébe való bebetonozódást, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése.

Ómolnár Nelli és Whisper Ton a Sajtófesztivál pódiumán

A zenés app használói azt mondják, a musical.ly kreatív műfaj is tud lenni. Hogy miért? Kérdezzétek meghívott vendégeinket május 11-én a TESLA Rendezvényközpontban.

Tudtad-e? Itt a 25. Sajtófesztivál!

Szeretnéd megtudni, kik állnak a hazai social media egyik legnagyobb elérésű oldala mögött? Ezt a 25. jubileumi Sajtófesztiválon megteheted.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság