Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lóci játszik zenekar a Sajtófesztivál pódiumán

A 2010-ben alakult zenekar a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című mozi filmzenéjével kezdte a közönség és a szakma szívébe való bebetonozódást, ezt követte a Ki Mit Tube és a Cseh Tamás Program elismerése.

Két éve megnyerték a Veszprémi Utcazene Fesztivál közönségdíját, tavaly kiadták második albumukat és Fonogram-díjat nyertek Az év felfedezettje kategóriában.

Tagok: Csorba Lóci - basszusgitár, ének; Szeder-Szabó Kriszti  - ének; dr. Dobozy Ágoston – zongora; Fülöp Bence – gitár; Fábián Tibor – dob; Seress Bence – szaxofon; Rácz Dániel – trombita.

Csorba Lórántnak, a Lóci játszik oldott nyakkendős frontemberének nem ez az első bandája, hiszen a gimi óta zenél. 16 évesen bekerült a Műszaki Hiba nevű együttesbe, de még ma sem csak a Lóciban tolja: a Veronika & The Wedding Boys-t afféle partyzenekarnak hívja. Portugál nyelv és irodalom, illetve filmtörténet tanári szakokon végzett. Saját bevallása szerint a legnagyobb inspirációja egy brazil együttes, a Los Hermanos.

A zenekarnak eddig két albuma jelent meg: a Hadd legyek arról híres, illetve a Krokodil. Lóci kedvenc magyar dala az a nóta, hogy Lányok a legényt jól megbecsüljétek. "Nem tudtam, mi a jó a csárdásban, amíg ezt meg nem hallottam." -vallja az énekes. Kérdezzétek Ti is Lócit? Melyik dallal kergetnéd ki a világból? Milyen zenét hallgat utazáskor és énekel-e a zuhany alatt?

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság