Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Több mint kétezren ünnepeltünk a 25. jubileumi Sajtófesztiválon

Ütős programokkal, versenyekkel, élő döntőkkel, díjátadókkal és közönségtalálkozókkal zárult az ország legnagyobb ifjúsági médiafesztiválja. A DUE Médiahálózat idén 25. alkalommal rendezte meg Budapesten az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált.

A véleményvezér diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozóján kihirdették az év diákújságíróját, fotósát, videósát, a legjobb diáklapot és diákrádiót, illetve a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt és a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt győzteseit is. Telt házas fesztivállal zárta az idei tanévet a diákújságírók közössége. A rangos eseményen két országos edukatív vetélkedő döntőjét is megtartották: a NE DŐLJ BE! – Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt legjobbjai 13 ezer induló közül kerültek ki, míg a Nagy Diák KRESZ-teszt versenyzői 14 ezer fiatal közül jutottak az élő döntőbe.

A versenyek győztesei:

NE DŐLJ BE! – NAGY DIÁK BŰNMEGELŐZÉSI TESZT

I. helyezett (főnyeremény: laptop)

Rácz Dorina (Budapest)

II. helyezett (nyeremény: okostelefon)

Bodor Gerda (Kiskunlacháza)

III. helyezett (nyeremény: okostelefon)

Adamcsik Tamás (Budapest)

GENERALI NAGY DIÁK KRESZ-TESZT

Főnyeremény: jogosítvány

Bálint Szilárd (Vecsés)

Főnyeremény: moped

Balogh Máté (Tamási)

Generali Nagy Diák KRESZ-teszt különdíj

Gundel Károly Szakképző Iskola (Budapest)

A szervező DUE Médiahálózat csatlakozott a Családok Éve programsorozathoz is, melynek keretében a fesztiválon köszöntőt mondott Dr. Varga-Bajusz Veronika, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságügyi főosztályvezetője. Óberling József, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője köszöntötte a KRESZ-teszt résztvevőit, és bemutatta Nagy Ricsi, az X Faktor korábbi győztesének vadonatúj, Várnak még rád című klipjét, mely az Országos Balesetmegelőzési Bizottság segítségével készült és a fiatalok figyelmét hívja fel a „szermentes” közlekedésre. A jubileumi eseményen a gálaműsor és a versenyek mellett közönségtalálkozók és előadások fokozták a hangulatot, így a résztvevők találkozhattak többek között Nagy Ervin, Kolovratnik Krisztián, Fehér Tibor és Farkas Franciska színészekkel-műsorvezetőkkel, D. Tóth Krisztával, Mészáros Antóniával, Puskás Petivel, valamint népszerű vloggerekkel, mint Simonffy Péter, CultureGeeks vagy Lóci játszik. Személyesen megismerkedhettek Szarvas Józseffel, a Holnap tali és az Oltári csajok szereplőivel, Janicsák Vecával, Kiss Norbert és Nagy Dániel autóversenyzőkkel is. 

KÍSÉRŐPROGRAMOK is voltak: 

Most jó lenni katonának – a HM exluzív fegyverbemutatójára is sor került, többek között a fegyvereket is kipróbálhatták a látogatók. 

ORFK-Bűnmegelőzési centrumának munkatársai a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak, többek között mik a dizájnerdrogok, legálisak vagy sem. A NE DŐLJ BE! Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt középdöntőjére érkező diákok itt is hasznos információkkal készülhettek a mindent eldöntő kvízjátékra. 

NET-BIZTOS – a Telenor munkatársai a biztonságos nethasználatra készítették fel az érdeklődőket. 

Bemutatkozott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság.

Részegszemüveggel és gyalogos akadálypályával várta a résztvevőket az Országos Balesetmegelőzési Bizottság.

Bringaszerelési tanácsokkal szolgált Kolovratnik Krisztián és a Bringás Brigantik csapata. 

A résztvevők kipróbálhatták a népszerű elektromos autót. 

A tudományok fellegvárában találkozhattunk a legmenőbb tudósok csajokkal és a természettudományok képviselőivel. Volt ásványkiállítás, workshopok és jelen volt Szent-Györgyi Albert "szelleme"

A Médiaworks standjánál a résztvevők a nyomtatott sajtó világában kalandozhattak.

A LOVE infó a biztonságos szex-el kapcsolatosan osztott meg hasznos információkat.

A Kék Vonal Alapítványtól megtudhattuk, mi a teendő, ha a krízisbe kerülünk.

TRIP - Buda új kulturális terének alkotói is velünk voltak: Szőke Abigéllel, Magács Lászlóval a színházi világ kulisszatitkairól, Brasch Bencével, Borsi-Balogh Mátéval, a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatóival egy színművészetis mindennapjairól, a TRIPen bemutatott Koldusoperáról, versengésről és jövőbeni tervekről beszélgettünk

A Generali jóvoltából kipróbálhattuk magunkat sofőrként – szimulátorokon, és megtanulhattuk az elsősegély nyújtás alapjait.

A Függetlenek a Pozitív Szenvedélyekért KhE szakembereitől az is kiderült, hogy miért válasszunk pozitív szenvedélyeket.

A Rogers Központ Alapítvány munkatársaitól megtudhattuk, hogy miért fontos odafigyelni a személyes és társadalmi mentálhigiénére.

A hazai Social Media képviselői sem maradhattak ki: Részt vettek az eseményen a mára minden fiatal által ismert Tudtad-e? alapítói, akiktől tanácsot kérhetsz, ha szeretnél naggyá válni a közösségi média világában.
 
Az eseményről készült filmet itt nézhetitek meg.

Kapcsolódó hírek

Sportolók is az Új Nemzedék pódiumán

Az Új Nemzedék kerti pódiumon Kobl Adrienn beszélgetett Szabó Krisztián többszörös rallycross bajnokkal, Nagy Dániellel a M1RA csapat WTCR versenyzőjével, illetve Kiss Norbert többszörös Európa-bajnok autóversenyzővel.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság