Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Te láttad mit rejtett a Tudományok Tárháza?

Tudományt, kutatást, játékot, érdekességet, sok-sok kérdést-választ, mosolyt, pupillatágító tényeket-kutatási eredményeket, wow! típusú kémiai kísérleteket és tömeges érdeklődőket.
Egy hihetetlenül eseménydús nap, egy eszméletlen jó fesztivál, rekord számú látogatóhad!

A TESLA Budapest klubban a DUE 25. fesztiválján a LOFT emeletén a Tudományok Tárháza ragadta meg elsőként a látogatók figyelmét!

Ahogy a lépcsőn bandukolt fel a fesztiválozók sokasága, elsőként a Tudós csajok standjával találta szembe magát. Nemcsak ásványkiállítás, de szemet gyönyörködtető ékszerkiállítás és vásár is helyet kapott a National Geographic magazinokkal színesített asztalokon. UV fényben csodálhatták meg az érdeklődők az ásványok nem mindennapi világító színkavalkádját. Az asztalokhoz egymásnak adva át a helyet, fiatalok töltögették a Tudós csajok rejtvényeket és lapozgatták a DUE Komplex Természettudományi tehetséggondozó programjában részt vevők által íródott emlékújságot.

Fotó: Illés Anna Sára

A Richter Gedeon Nyrt. idén is izgalmas tesztekkel csábította az érdeklődőket, amiket kitöltve a látogatók között ajándékokat sorsoltak ki. Hömpölygő tömeg zárta el a folyosó középső részét, vért izzadva ugyan, de az igazán kitartó, tudományra éhező fiatalok hátrébb sétálva a Csodák Tárháza asztalánál valóban csodás dolgokat láthattak a nap folyamán. Levetett kígyóbőrök, múzeumi kiállított hüllők sorakoztak az asztalon. A hüllőkutatás neves képviselője fogadta a kíváncsiskodó szempárokat. A nap folyamán volt itt szó agykutatásról, mesterséges intelligenciáról, belemerültünk a fizika bugyraiba, illetve egy különleges bogárkiállítás zárta méltóképpen a Csodák Tárháza részlegét.

Fotó: Kecskeméti Dávid

De nem feledkezünk meg a méltán népszerű Szent-Györgyi Albert sarokról sem, ahol kérdőíveket, teszteket tölthettek ki a diákok, felmérve ezzel, hogy mennyit is tudnak Szent-Györgyi életéről, munkásságáról. Memóriajátékkal játszhattak a fiatalok és élvezték babzsákokon ülve az aktivitásokat. Egész nap beszélgetések és előadások színesítették az emlékezést, továbbá a Tudományos újságírók klubja is említést tett a kiválóság kutatásairól és arról, hogy hogyan is lehetne a mai világunkban online és print formában reprezentálni azokat.

Fotó: Illés Anna Sára

A Tudományok Tárházából nem hiányozhatott a CSOPA sem, ördöglakatokkal és érdekes játékokkal csalogatták a látogatókat. Rendkívül népszerű standjuknál voltak olyanok, akik babzsákok után kutatva húzták oda azokat a Csodák Palotája asztalához, hogy egy kis helyhez jussanak, ahova leülve kényelmesen tudták a játékokat forgatni.

Fotó: Kecskeméti Dávid

Akiknek szintén a kezük járt és nem is lassan, azok a bajnok Rubik-kocka rakó srácok voltak. Megannyi féle-fajta kockáikat a látogatók kezébe bocsátották. Csak ámultak és bámultak az érdeklődők, a fiatal srácok gyorsaságán. Itt mindenki kipróbálhatta magát és instrukciókat, titkokat kaphatott arra vonatkozóan, hogyan is lehet minél gyorsabban kirakni a csodakockákat.

A Loveinfó csapata is készült a fiataloknak érdekességekkel. Volt itt szerencsekerék pörgetés, ajándékosztás, felvilágosítás.

Egy szuper program, még szuperebb alprogramokkal, előadásokkal, kiállítókkal és sok-sok ajándékkal, érdekességgel. Reméljük jövőre is rekordszámú látogatóhad jön majd el hozzánk is és mi pedig ígérjük, hogy a csillagokat is lehozzuk majd nektek az égről a Tudományok Tárházában. (Legalábbis megpróbáljuk! :) )

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság