Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Budapest egyik legnépszerűbb szórakozóhelyére költözik a Sajtófesztivál!

Az Akváriumban csak menő programok vannak, ugye? Hát, idén a Sajtófesztivál is ott lesz! Május 28-án nagy csapat youtuberrel, színésszel, sportolóval, csodával és tesztdöntővel, na meg a pályázataink díjátadójával várunk , hogy egy élményekben és kalandokban gazdag napot töltsünk együtt.

Bár még szervezzük, de az már most biztos, hogy ismét felülmúljuk önmagunkat, annyi fergeteges programmal és vendéggel készülünk A diákújságírók és diákrádiósok éves legnagyobb találkozójára várunk téged is, ha érdekel az újságírás és a média, vagy csak maga a világ, és szeretnél belőle egy újabb színes szeletet megismerni!

 

Az Akvárium Klubban reggel 9-kor indul és délután 17 óráig tart a Sajtófesztivál, így a vidékről érkezők is kényelmesen hazautazhatnak, nem maradnak le semmiről.

A rendezvényre jegyeket itt tudsz vásárolni, május 1-ig kedvezményesen 1600 Ft-ért!

 

A Sajtófesztivál egyik legjobban várt része a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának eredményhirdetése és díjainak ünnepélyes átadása. A pályázat zsűrije szorgalmasan dolgozik, így biztos, hogy május 28-án átadjuk többek között az Év diákújságírójának, az Év diákrádiósának, az Év diákfotósának, az Év diáklapjának és az Év mentorának is a jutalmát. De ugyanekkor lesz a NETbiztos pályázatunk eredményhirdetése is, akárcsak a dalíró pályázatunké. Ha szerencséd van, elsőként hallhatsz a Sajtófesztivál színpadán egy reménybeli slágert!

A több pódiumon és színpadon zajló programkavalkádban azért megpróbálunk rendet tenni:

A Csodák tárházában nem csak a legújabb tudományos eredményekkel ismerkedhetsz meg, de tuti kedvet csinálunk neked, hogy természettudományos pályára menj! Lesznek szupermodern kütyük, 3D nyomtató (amivel hazavihető ajándékot nyomtatunk neked), robotok, a legújabb mobilfejlesztések, innovációs versenyek találmányai. A VR-szemüvegek világa után az AR (kiterjesztett valóság) következik – ha még nem találkoztál ezzel a borzongatóan izgalmas fejlesztéssel, a Sajtófesztiválon ezt is megteheted! Vendégünk lesz az On The Spotból Takács S. András, és egy igazi app-fejlesztőt is faggathatsz. És hogy ne menjen feledésbe a sok okosság, amit magadra szedhetsz, időről időre mobilos játékkal teszteljük, mire emlékszel a programból, a legjobb memóriájúak pedig ajándékot kapnak. A Telenor és a Richter standjánál pedig a legújabb fejlesztések mellett játékok is várnak majd, de ezzel még közel sem teljes a program.

A mobil várhat! pódiumon kultúrát szívhatsz magadba minden mennyiségben. Színészek, írók, költők, zenészek kaptak meghívást, és várnak egész nap. De ha mégis elővennéd a telódat, nyilván nem állnak ellen egy közös szelfinek sem.

A pályaválasztásban is kaphatsz segítséget a Sajtófesztiválon: több egyetem és nyelviskola is ott lesz velünk, ráérnek minden kérdésedre válaszolni, érdemes kihasználnod, akár nyelvet tanulnál, akár a bölcsészet és a természettudományok között hezitálsz. Biztosan találkozhatsz az Óbudai Egyetemmel, az ELTE-vel és a Language Certtel a legbarátságosabb angol nyelvvizsga központtal, de a sor még nem ér itt véget.

A sportrajongóknak külön pódiummal kedveskedünk, ahol egész nap különféle sportágak legmenőbb sportolóival találkozhatnak, beszélgethetnek. Szujó Zoltán és legjobb vívóink már biztosan ott lesznek, de még sokakat várunk a rendezvényre.

Ha pedig Sajtófesztivál, nem maradhatnak el a népszerű újságírók, tévések, közkedvelt rádiósok sem, így személyesen teheted fel kérdéseidet a média meghatározó személyiségeinek. Tilla, a Comedy Central legjobb arcai, Dallos Bogi énekes-műsorvezető, Rókusfalvy Lili és Rókusfalvy Pál mellett még többek részvételére számítunk, érdemes figyelni a program alakulását! Médiás kérdésekkel a Sajtófesztivál egyik fő támogatójához is fordulhatsz, NMHH standon szívesen várnak Téged!

Mindeme forgatagot csak tovább színesítik kiállítóink, akik standjaikon izgalmas, színes programokkal, játékokkal, ajándékokkal készülnek és várnak egész nap. Többek között az ORFK-OBB standján kipróbálhatod, milyen ittasan közlekedni, a Generali a Biztonságért Alapítvány elsősegély-képzést tart, a Bringás Briganty-k pedig átnézik a bringádat – ha azzal jönnél –, de tanácsot is szívesen adnak, vagy sztorit mesélnek.

A DUE Országos Iskolarádió Hálózatának tagjai jutalomsorsoláson vehetnek részt a Sajtófesztiválon. A DUE összesen 150 ezer forint értékű vásárlási utalvánnyal segíti a diákrádiók munkáját.

Szándékosan a végére hagytuk a legizgalmasabbat: a Sajtófesztiválon lesz három Nagy Diák Teszt döntője is – az első Nagy Diák Versenykultúra Teszté, a második Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszté, és a harmadik Nagy Diák KRESZ-teszté. Rengeteg okostelefon és okoseszköz, egy robogó és egy ingyenes jogsiszerzési lehetőség talál gazdára a már egyébként is rengeteg nyeremény mellett! A döntők nyilvánosak lesznek, lehet szurkolni és kipróbálni, jobb lennél-e a döntős játékosoknál!

A program előkészületeiről és alakulásáról, a rendezvényre látogató vendégekről folyamatosan hírt adunk a DUE Online-on, és követhetsz minket a Facebookon is!

 

26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Időpont: 2019. május 28. 9.00-17.00

Helyszín: Akvárium Klub

Jegyárak:

elővételben: 2019. május 1-ig extra elővételi kedvezménnyel 1600 Ft

elővételben: 2019. május 27-ig 2000 Ft

helyszínen: 2500 Ft

Jegyrendelés a Tixa oldalán.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság