Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Elkezdődött az év legnagyobb ifjúsági média fesztiválja!

Exkluzív programok és beszélgetések, díjzápor és teszt döntők a belváros szívében, az Akvárium klubban. Elkezdődött a 26. Országos ifjúsági Sajtófesztivál, a program 18 óráig tart.

A korábbi évekhez hasonlóan már a 9 órás kapunyitás előtt szép számmal gyülekeztek az ország minden szegletéből érkező diákmédiások és kísérőik és teszt döntők versenyzői az Akvárium klub előtt, várva, hogy részt vehessenek a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

Fél 10 körül Hajdú Orsolya az RTL klub riportere, köszöntötte a helyszínen megjelent diákújságírókat, diákrádiósokat, diákfotósokat, diákvideósokat, diákwebeseket. A program nyitányaként ZOLA hangolta a közönséget, így Kecskés István DUE elnök megnyitójára már remek hangulatban várt a közönség a KisHall színpadán.

A délelőtti program leginkább várt része a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat ünnepélyes díjátadása. Az először a diákrádiósok kapják meg a díjakat, utána sorban az online médiások, majd a Telenor és a DUE közös pályázatán indultak, utána a Junior vloggerek, diákvideósok, diákfotósok, sajtódíjasok és diákújságírók, mentor, diáklapok kapják meg jutalmukat. A DUE és az ORFK-OBB közös pályázatának eredményhirdetésén a díjakat Berzai Zsolt alezredes, Nagy Ricsi énekes adja át.A korábbi évekhez hasonlóan már a 9 órás kapunyitás előtt szép számmal gyülekeztek az ország minden szegletéből érkező diákmédiások és kísérőik és teszt döntők versenyzői az Akvárium klub előtt, várva, hogy részt vehessenek a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon.

A DUE Országos Rádió Hálózat jutalom sorsolása pedig 11.45-kor kezdődik a Kis Hallban, amit a Nagy Diák Médiaismereti Teszt eredményhirdetése követ.

 

A DUE Médiahálózat Nagy Diák Tesztjeinek döntője is ma zajlik:

Arany Hallban 10.00-tól a Generali Nagy Diák KRESZ teszt középdöntői kezdődnek, 10.30-tól a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt középdöntői, 13.00-tól a Nagy Diák Versenykultúra Teszt középdöntői.

Számos érdekes szakmai programmal készültünk: a Nagy Hallban velünk lesz Tilla, bemutatkozik a Comedy Central, Kovács András Péter humoristája, Beke Dániel senior promo producere „Családi kör, újratöltve” - Rókusfalvy Pállal és Rókusfalvy Lilivel és Dallos Bogi is velünk lesz, S. Takács András On the spot utazó riportere is, dr. Szvetelszy Zsuzsanna szociálpszichológus, Nagy Krisztina médiajogász, Lévai Richárd Facebook-szakértő is.

Akik tudományosabb vizekre eveznének, már gyülekeznek a Csodák Tárháza előtt az előtérben. Itt a nap folyamán talákoznak Erdélyi Ilona és Bordás Veronika NatGeo munkatársaival, Gózon Ákossal az Élet és Tudomány Főszerkesztője és Czikkely Mártonnal – MEMO Science&Innovation főszervezőjével. Őslénykutataóval és Vörös Judit herpetológussal, Fekete Andrea diabétesz kutatóval, Sallai Tamással és Vincze Balázzsal akik egy applikáció, az informatikát tovább boncolgatják a KIFÜ informatikával foglalkozó tehetséges előadói, az antibiotikumokról és a női sörről Czikkely Mártontól hallgathattok meg egy beszélgetést, Rimaszombati Fruzsina pedig még a diétás sörkészítésről is beszél.

A húrok közé csapunk a Mobil várhat pódiumon is. Itt az Intim Torna Illegállal találkozhattok, majd a Stolen Beat tagjaival és Bánkúti Danival. Színészekben sem lesz hiány, hiszen Döbrösi Laura az Arany élet színésze is mesélni fog nektek. A líraibb vonal sem marad el, hiszen kortárs költők érkeznek, Kemény Gabriella- Zsebuniverzum és Nagy Rita- Félhangoscsönd személyében. Lendület beszélgetésre számítunk Rákóczi Feritől és Oberling Józseftől. Sportolókkal is találkozhatsz többek közt Szatmári András, Imre Géza és Muhai Eszter vívókkal, és azokkal, akik tudósítanak róluk, Berkes Judittal és Ujvári Mátéval az M4 Sport sportriportereivel.

 Ha valaki most  kapott észbe, hogy mégis eljönne a programra, akkor délutánig sincs késésben, a program ugyanis délután 6-ig tart az Akvárium Klubban!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság