Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Véget ért a 26. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál

Ütős programokkal, versenyekkel, élő döntőkkel, díjátadókkal és közönségtalálkozókkal zárult az ország legnagyobb ifjúsági médiafesztiválja. A DUE Médiahálózat 2019-ben 26. alkalommal rendezte meg Budapesten az Országos Ifjúsági Sajtófesztivált, ezúttal az Akvárium Klubban.

A véleményvezér diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozóján kihirdették az év diákújságíróját, fotósát, videósát, junior vloggerea legjobb diáklapot és diákrádiót, a DUE és ORFK-OBB közös pályázatának a Dalírópályázatnak nyerteseit, illetve a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt és a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt és Nagy Diák Versenykultúra Teszt győzteseit is. 

Telt házas fesztivállal zárta az idei tanévet a diákújságírók közössége. Szerte az országból több mint 2.000 fiatal érkezett az egész napos rendezvényre. A rangos eseményen három országos edukatív tesztvetélkedő döntőjét is megtartották: a Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt legjobbjai 14 ezer induló közül kerültek ki, míg a Nagy Diák KRESZ-teszt versenyzői 16 ezer fiatal közül jutottak az élő döntőbe. A Nagy Diák Versenykultúra tesztet pedig több mint 9 ezren töltötték ki.

 

KRESZ:
Robogó: Géczi Kornél (Debrecen)
Jogsi: Zentai Bálint  (Budapest)
 
Verseny:
1. Závodny Zoltán (Diósd)
2. Beke Bence (Debrecen)
3. Tukora Marcell (Dunakeszi)
 
Bűn:
12-18 éves korosztály:
1. Benedek Ildikó Julianna (Hegyesd)
2. Kiss Dorina (Orosháza)
 
Egyetemista korosztály:
1. Ware Anna Julia (Nyíregyháza)
2. Váradi Réka (Budapest)

 

A fesztiváli kavalkádban közönségtalálkozók és előadások fokozták a hangulatot, így a résztvevők találkozhattak többek között a Média pódiumon Rókusfalvy Pálal és Rókusfalvy Lilivel, Kovács András Péterrel, S. Takács Andrással, Tillával, Dallos Bogival, a Mobil várhat pódiumon az  Intim Torna Illegal tagjaival, Döbrösi Laurával, Stolen Beattel, Bánkuti Dani, Rákóczi Ferenccel (Rádió1) és Óberling József r. ezredessel, rendőrségi főtanácsossal, a Csodák tárháza pódiumon pedig Erdélyi Ilonával és Bordás Veronikával, Vörös Judit herpetológussal, Ősi Attila  paleontológussal, Rimaszombati Fruzsinával.

Akinek nem volt kedve beszélgetéseket hallgatni, az sem unatkozott, hiszen a továbbtanulásról kérdezhette a Szent István Egyetem diákjait, az ELTE képviselőit, vagy a Pannon Egyetem munkatársait. A KIFÜ Programozd a jövőt standjánál a legnagyobb érdeklődés a 3 D nyomtatási lehetőséget övezte. Itt az informatika világába csöppenhettek be a részvevők. A Csodák tárházában is izgalmas előadásokat is hallgathattak a természettudományok iránt érdeklődő fiatalok.

A SZAKMÁZZ  standjánál, Zola segítette a fiatalokat a szakma- és pályaválasztásban. Az NMHH standjánál számos médiával kapcsolatos kérdésre kaphattak választ az érdeklődők. A Richter standjánál nem csak tudományos témák szerepeltek, de játékra is volt lehetőség. Akárcsak a Médiaworks standjánál, ahol a résztvevők nem a nyomtatott sajtó világában kalandozhattak, de akár feltetethettek egy csillámtetkót is. A LOVE infó a biztonságos szex-el kapcsolatosan osztott meg hasznos információkat. ORFK-Bűnmegelőzési centrumának munkatársai a bűnmegelőzéssel kapcsolatos kérdésekre válaszoltak, többek között mik a dizájnerdrogok, legálisak vagy sem. Részegszemüveggel és gyalogos akadálypályával várta a résztvevőket az Országos Balesetmegelőzési Bizottság. NET-BIZTOS – a Telenor munkatársai a biztonságos nethasználatra készítették fel az érdeklődőket. 

 

A több mint 2.000 látogató egy mozgalmas, sok új tudnivalót bemutató, de egyben szórakoztató nap után térhettek haza az Akvárium klubból.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság