Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Sajtófesztivál programja

A DUE Médiahálózat idén is megszervezi a diákújságírók és diákrádiósok éves legnagyobb találkozóját. Május 11-én, pénteken.
Előzetes programunkból megtudhatod mivel várunk idén a Millenáris Park Fogadójában.

9.15-kor nyílik meg a Millenáris Fogadó kapuja. Fél 10-től a NoALibi nyitókoncertje fogadja a Sajtófesztiválra érkezőket.

10.00-kor ünnepélyesen megnyitja a programot a DUE elnöke, Kecskés István és az Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke, Szalai Annamária.

Kora délelőtt kiderül, hogy kik értek el helyezést a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának video és online kategóriáiban. Ezeken kívül a délelőtt folyamán a színpadra szólítják a diákújságíró és a fotós kategória díjazottait, és fény derül arra is, hogy ki lett az Év mentora. Közben break-bemutató, akrobatikus rock produkció színesíti a színpadon a programkavalkádot.

A délelőtt csúcspontja: Maradj talpon! a Sajtófesztivál színpadán.

Délben 3 helyszínen is közönségtalálkozók várják az érdeklődőket. Ördög Nóra és Mádai Vivien, az RTL Klub műsorvezetői, illetve Kállay-Saunders András énekes válaszol a kérdéseitekre.

13.00 órakor Dance-up táncbemutatóval indul újra a program a színpadon. Ezután tartjuk meg az Iskolarádió Hálózat éves jutalomsorsolását, amelyen 150 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyernek a hálózat diákrádió-szerkesztőségei.

Fél kettőtől újra közönségtalálkozókra várnak benneteket Katus Attila életmód-tanácsadó, valamint Horváth Gergő a Petőfi rádió műsorvezetője, és Mohay Bence és Lantos Gábor sportriporterek.

Fél háromtól tombolával, a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának diáklap-nyerteseivel és a Kozmosz együttes fellépésével várjuk a közönséget a színpadon.

15.00 órától közönségtalálkozót tart Baricz Gergő, az X-Faktor sztárja, és Lakatos Levente a fiatal író. Ifjúsági sajtótájékoztatót tart Andy Vajna filmproducer.

Tombolasorsolással és Baricz Gergő koncertjével zárul délután fél hatkor a Sajtófesztivál programja.

 

A DUE tagjait 18.00 órától közgyűlésre várjuk!

 

Kísérőprogramok

Megnézhetsz belülről és ki is próbálhatsz egy igazi rádiós közvetítőkocsit.

Kipróbálhatod a legújabb okostelefonokat a Telenor Android-sarkában.

Egész nap drogprevenciós játékokkal, filmekkel, programokkal vár a Padláson az Északi Támpont Egyesület.

Evezhetsz a Magyar Evezős Szövetség szimulátorán, az ergométeren, és kipróbálhatod magad sportriporterként is.

Az Uniceftől a gyermekjogokról, a British Counciltól a nemzetközi nyelvvizsga-lehetőségekről, a Diákhitel Központtól pedig a megújult diákhitel-lehetőségekről kaphatsz információkat.

A rendezvény egész ideje alatt szakkönyvekkel, játékokkal és barátságos arcokkal vár a DUE-pódium.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság