Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Rambo producere a Sajtófesztivál vendége

A Rambo és a Terminátor a legismertebb, legsikeresebb filmjei. Magyarországról indult, Hollywood meghatározó producerévé vált, egy éve újra itthon a filmipar megújulásáért felelős kormánybiztos Andy Vajna. Délután ellátogat a Sajtófesztiválra.

 

Gyere a moziba be! Ez az alcíme annak a programnak, mely délután 3 órakor kezdődik az NMHH oldalhajóban. Ennek egyik vendége lesz Andy Vajna, a magyar származású híres és sikeres filmproducer, aki újabban a magyar filmipar megújulásáért felelős kormánybiztos. Életéről is lehetne forgatni egy kalandfilmet. 1956-ban szüleivel hagyta el Magyarországot. Először fodrász és parókakészítő volt, aztán mozik működtetésével és filmforgalmazással foglalkozott. Kaliforniában folytatott tanulmányokat, mielőtt belevetette magát a filmüzletbe, amelynek rövid idő alatt tekintélyes vezéregyéniségévé vált.

1976-ban megalapította a Carolco céget, amely hamarosan mamutvállalattá fejlődött, s a világ legbefolyásosabb forgalmazói sorába emelkedett. Legismertebb filmjei a Rambo és a Terminátor, Magyarországon forgatta az Evitát, és producere a Miniszter félrelép valamint a Szabadság, szerelem című magyar filmeknek.

A hollywoodi producer, azetyeki Korda Filmstúidó társtulajdonosa, az InterCom Zrt. elnöke.

Diákújságírók és diákrádiósok a Sajtófesztivál NMHH oldalhajójában személyesen is faggathatják, az amerikai és a magyar filmipart is alapvetően meghatározó ismert szakembert.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság