Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A legjobb diákújságírókat ünnepeltük

Több mint ezer diákújságíró részvételével rendezte meg a 19. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált a DUE Médiahálózat 2012. május 11-én a budapesti Millenáris Fogadóban. Átadtuk a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat nyereményeit és az Ifjúsági Sajtódíjat is.

A diákmédiások legnagyobb hazai seregszemléje a NoALibi koncertjével kezdődött, majd Kecskés István, a DUE elnöke, és a rendezvény főtámogatója, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke, Szalai Annamária nyitotta meg a Sajtófesztivált.

 
A nap folyamán több fordulóban szólítottuk a nagyszínpadra a DUE Országos Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának legjobbjait. Az Ifjúsági Sajtódíjat Papp Melindának adta át a két alapító, dr. Balázs Géza és Szayly József. Kisorsoltuk az Országos Iskolarádió Hálózat nyereményeit is.
 
Megnéztük a Magyar Televízió Maradj talpon! című vetélkedőjének DUE-s különkiadását: Gundel Takács Gábor játékmester irányításával Szalai Annamária diákújságírókkal mérte össze tudását a műsor díszletei között készült felvételen.
 
Az NMHH elnöke exkluzív sajtótájékoztatót tartott a diákújságíróknak. Ezen egyebek mellett elmondta, hogy gyorsabbá válhat a káros internetes tartalmak elleni fellépés, mert a médiahatóság által üzemeltetett Internet Hotline tagja lett a forródrótokat tömörítő nemzetközi szervezetnek. A sajtótájékoztatón elhangzottakról többet megtudhatsz ide kattintva a Magyar Távirati Iroda tudósításából.
 
Az NMHH támogatásának köszönhetően közönségtalálkozónk vendége volt Andy Vajna hollywoodi producer. A filmipar megújításáért is felelős kormánybiztos megpróbált belelátni a mozi jövőjébe. 
Az RTL Klub két műsorvezetőjével, Ördög Nórával és Mádai Viviennel is találkozhattak a részvevők az NMHH helyszínén, valamint Horváth Gergőt és Katus Attilát is kérdezhették. A DUE Pódiumon a Megasztárból ismert Kállay-Saunders András és az X-Faktor sztárja, Baricz Gergő beszélgetett a rajongókkal, sőt utóbbi koncertet is adott a Sajtófesztiválon. Ugyanitt a londoni olimpia apropóján két sportriporter, Mohay Bence és Lantos Gábor osztotta meg a közönséggel szakmája kulisszatitkait. A Millenáris Fogadó Padlásán Lakatos Levente író váltott gondolatokat ifjú olvasóival, Vastag Csaba énekes pedig ifjú rajongóival.
 
A Pataki Zita, Dj. Smash és Herczeg Zsolt által vezetett, tombolasorsolással színesített fesztiválon felléptek a Dirty Dancers Company, a Dance-Up és a B-School táncosai, valamint a Kozmosz együttes. A DUE Pódiumon bárki extra kedvezménnyel beléphetett az egyesületbe, megvásárolhatta szakkönyveinket, és megismerkedhetett a nyári Médiatábor csoportvezetőivel. Mindig hosszú sor állt a Telenor és a Huawei standja előtt, ahol a legújabb okostelefonokat próbálták ki a fiatalok. Az Északi Támpont Egyesület egész nap drogprevenciós programmal várta az érdeklődőket, a Magyar Evezős Szövetség standjánál pedig több százan versenyeztek az ergométereken. Az Uniceftől a gyermekjogokról, a Richter Gedeontól társadalmi szerepvállalásáról és az általa alapított díjakról, a British Counciltől a nemzetközi nyelvvizsgáról, a Diákhitel Központtól pedig a megújult diákhitelről kaptak tájékoztatást a fesztivál vendégei.
(Herczeg Zsolt)

Médiatár

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság