Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Friss Sajtófesztivál program

A DUE Médiahálózat idén is megszervezi a diákújságírók és diákrádiósok legnagyobb éves találkozóját, amelynek főtámogatója a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A 20. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált május 10-én tartjuk a Millenáris D csarnokában. Itt megtalálod, mi mindennel várunk!

9.15-kor nyílik meg a Millenáris D csarnokának kapuja. 10.00-kor ünnepélyesen megnyitja a programot a DUE elnöke, Kecskés István. A Sajtófesztivál résztvevőit köszönti a rendezvény főtámogatójának képviseletében Aranyosné dr. Börcs Janka, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság főigazgatója. Szintén megtiszteli programunkat Mihalovics Péter, az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos is.

 
Napközben több részletben kiderül, hogy kik értek el helyezést a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán. Emellett a Sajtófesztiválon lesz az Ifjúsági Sajtódíj átadása, és a Telenor által támogatott „Tények nyomában” etikus újságírói különdíjé is. A díjátadó gálaműsor során fellépnek a Goldance táncosai, a Gördülő Tánccsoport kerekes székes zumbásai, japán dobcsoport, valamint az Open Stég, a DUE házi zenekara, és láthattok slam poetry-t is.
 
A Sajtófesztiválon tartja a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság a DUE Médiahálózattal közös Forgass és ossz! videópályázatának díjátadását, valamint az OTP Bank az Életrevaló kvízjátékának eredményhirdetését.
 
A rendezvény délelőtti házigazdája Pataki Zita lesz, délután pedig Mádai Vivien vár titeket. A két programrészt Radics Gigi fellépése választja el.
 
A nap folyamán három alkalommal négy helyszínen is ifjúsági sajtótájékoztatók, közönségtalálkozók, vetítések és előadások várják az érdeklődőket. Vujity Tvrtko riporter, a tv2 Napló című műsorának vezetője, Weisz Fanni modell, Agárdi Szilvi és Pál Dénes énekesek, valamint Azurák Csaba, a tv2 Tények című műsorának főszerkesztője és D. Tóth András, az RTL Klub riportere válaszolnak a kérdéseitekre. Közös ifjúsági sajtótájékoztatót tart Nagy Anna, az Erzsébet program; Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat és Hanga Zoltán, a Fővárosi Állatkert szóvivője. Faggathatod még D. Tóth Kriszta újságíró-riportert, az 50 tehetséges magyar fiatal programból Kotroczó Róbertet és mentoráltját, Lantai-Csont Gergelyt, Radics Gigi énekesnőt, Rácz Zsuzsa író-újságírót, Till Attilát, Mohay Bence sportriportert, és Felméri Pétert, akit standup produkcióiból ismerünk.
 
A moziteremben a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával elkészült kisfilmeket vetít a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A vetítések után a filmek készítőivel beszélgethettek, többek között Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendezővel, Csukás István íróval, Mátyássy Áron rendezővel, és a Termeszetfilm.hu stábjával.
 
Délután tartjuk meg az Országos Iskolarádió Hálózat éves jutalomsorsolását, amelyen 160 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyernek a hálózat diákrádió-szerkesztőségei.
 
Tombolasorsolással és Agárdi Szilvi, valamint Pál Dénes koncertjével zárul délután fél hatkor a Sajtófesztivál programja.
 
A Sajtófesztivál ad otthont két kiemelt szakmai programnak is. A visegrádi négyeket bemutató Visegrádi workshopon vendégünk lesz és nyitóelőadást tart Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára. A program keretében találkozhattok a Négyek kulturális intézeteivel, megismerkedhettek történelmi és kulturális hagyományaikkal.
 
A HelyiTipp című, a vidéki élet hagyományait felelevenítő programra várjuk dr. Mezőszentgyörgyi Dávidot, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet főigazgatóját, dr. Eperjesi Tamást, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet vidékfejlesztési igazgatóját, és dr. Balázs Géza néprajzkutatót, a DUE alelnökét, valamint itt a HelyiTipp című pályázati felhívásunkra érkezett munkák legjobbjait is itt mutatjuk be.
 
 
 
A DUE tagjait 18.00 órától közgyűlésre várjuk!
 
A 20 Országos Ifjúsági Sajtófesztivált rengeteg játék és kísérőprogram is színesíti.
 
• A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság önálló helyszínen vár egész nap játékokkal:
 
Egy kis Bűvösvölgy – az NMHH-sarok egyik felében nyitástól zárásig lehetőség lesz megnézni egy valódi greenbox-ot, sőt, kis is próbálhatod, vajon milyen időjós vagy híradós lenne belőled.
 
Álljunk át digitálisra! – egész nap vár benneteket az NMHH-sarok digitális átállás részlege, ahol egy 13+1-es totó kitöltésével ajándékot nyerhettek és összemérhetitek azt is, ki tud gyorsabban összekötni egy set-top-boxot egy tévével.
 
• A rendezvény egész ideje alatt szakkönyvekkel, játékokkal és barátságos arcokkal vár önálló helyszínen a DUE.
 
• A Huawei standjánál kipróbálhatod a legújabb kütyüket.
 
 

 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság