Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Mozizz a Sajtófesztiválon az NMHH-val!

Vadonatúj magyar kisfilmeket nézhettek meg a Sajtófesztiválon a rendezvény főtámogatójának, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságnak a jóvoltából. A moziteremben a filmek készítőivel is találkozhattok és beszélgethettek, mint például az Oscar-díjas Rófusz Ferenccel.

Két éve működik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsának Magyar Média Mecenatúra programja, melynek célja, hogy feltámassza a nem egész estés magyar filmek műfaját. A támogatásokból számtalan tehetséges, fiatal alkotó is forgat jobbnál jobb filmeket, hamarosan pedig találkozhattok is velük a DUE Sajtófesztiválján május 10-én.

Nézzük, mi minden vár rátok, ha beültök a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Magyar Média Mecenatúra mozijába!

11.45 Természetfilmesek, fotó, ajándék

Ha eljössz a Termeszetfilm.hu stábjával szervezett beszélgetésre, megtudhatod, hogy eddig milyen kalandos vidékeken forgattak, és azt is, hogyan lehet szűk barlangi járatokban kamerázni, vagy azt, hogy mennyit kell lesben állni ahhoz, hogy lencsevégre kapj egy vadat.

13.45 Találkozz, kérdezz, nézz!

Gyere el és találkozz a Magyar Média Mecenatúra programban támogatott legújabb ifjúsági film forgatókönyvírójával, Csukás Istvánnal, a rendezővel, Mátyássy Áronnal, a producerrel, Csortos Szabó Sándorral és a film egyik gyerekszínészével, Szemző Simonnal, akit megkérdezhetsz, hogy vajon mi motiválta arra, hogy jelentkezzen a szerepre, és hogyan zajlik egy igazi casting.

16.30 Oscar-díj, animáció, teszt

Az NMHH Mecenatúra Moziban levetítjük neked Rófusz Ferenc legújabb animációs filmjét, A Toppikat. A filmvetítés után értékelhetitek a látottakat, amiért ajándékot is kaptok, ráadásul segítetek egy Oscar-díjas rendezőnek abban, hogy legújabb rajzfilmje biztosan elnyerje a fiatalok tetszését. A teszt után kérdezhetitek Rófusz Ferencet az animációs filmművészetről, munkásságáról, Oscar-díjas filmjéről, A légyről, sőt, élőben megnézhetitek a filmért kapott Oscar-díját is! A beszélgetés elején levetítjük nektek A légy című filmet. 

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság