Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Helyi kincsek a Sajtófesztiválon

„Légy a vendégünk!” – ez a Sajtófesztivál egyik központi programjának szlogenje. Az ország kevésbé ismert, ám annál több kincset rejtő településeit mutatják be helyi diákok, ezzel is népszerűsítve lakóhelyüket felhívják a figyelmet Magyarország szépségeire is.

A program üzenete: látogass vidékre, ismerkedj meg Magyarország értékeivel, akárhol élsz! Szervezz osztálykirándulást, családi nyaralást vagy épp biciklitúrát új helyekre! A Helyi kincs pályázat keretében vidéki fiatalok számára teremtettünk lehetőséget arra, hogy megmutassák lakókörnyezetüket, közösségüket, ami egyrészt büszkeséggel töltheti el őket, másrészt erősíti helyi identitásukat.

A pályázatra érkező rengeteg pályamű közül nehéz volt a választás: a zsűri nem csak a színvonalas kidolgozást vette figyelembe, de azt is, hogy turisztikai szempontból kevésbé ismert-e adott település, és hogy az ország több részének is bemutatkozási lehetőséget biztosítson.

Így a Sajtófesztiválon 6 kiállítóval találkozhatsz és ismerheted meg az ország hat különböző szegletének titkait, kincseit. Nyárra pedig már szervezheted is a kirándulást!

 

A projekt a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Elnökségének értékelése és javaslata alapján, az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásában, a Nemzeti Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóságának jóváhagyásával valósul meg.

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság