Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A 21. Sajtófesztivál közönségtalálkozósai

Napokon belül, május 16-án tartjuk a Millenáris D csarnokában a 21. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. Alábbi cikkünkből kiderül, hogy kik vesznek részt az egész napos program ifjúsági közönségtalálkozóin.


Trokán Anna és Trokán Nóra

Mindketten színésznők, testvérek. Volt honnan örökölni a színpadi vénát, hisz édesanyjuk Papadimitriu Athina, édesapjuk Trokán Péter, akik szintén színművészek. Trokán Anna a Veszprémi Petőfi Színház, Trokán Nóra a Kecskeméti Katona József Színház tagja. Mindketten szerepelnek emellett a médiában is, Anna a Casino című sorozat szereplőjeként, Nóra  Nagy Duett előadójaként. Édesanyjukkal PapadimiTRIÓ néven szoktak közösen fellépni.


Trokán Anna


Trokán Nóra


Rátonyi Krisztina

A közszolgálati televízió műsorvezetője. Gyerekként az Operaházban játszott kisebb statisztaszerepeket. Több kisebb televíziós feladat után tavaly nyáron az M1 Balatoni nyár című műsorának műsorvezetője lett. A Bízunk benned! és A legokosabb osztály vetélkedőinek háziasszonya, idén Harsányi Leventével az euróvíziós dalválasztó műsor, A Dal backstage-ének műsorvezetője. És ő a DUE által szervezett Nagy Diák IQ-teszt háziasszonya is!



Nagy Lantos Balázs

A Mensa HungarIQa jelenlegi elnöke. Író, mérnök, grafikus. Egyetemi évei alatt basszusgitárosként számos blues-, dzsessz- és underground formációban zenélt. A diplomát követően az újságírás felé fordult, a Magyar Hírlap Gazdaságpolitika rovatánál kezdett dolgozni. Közben megírta első mesekönyvét, melyet később újabb követett. Oktatott az Iparművészeti Egyetemen, a MÚOSZ-nál, a Budapesti Kommunikációs Főiskolán.



Pataki Zita

Az RTL Klub időjósa és a a Gazdasági Rádióban vezeti Hétfő - egy nő című műsorát, sikeres nőkkel készít beszélgetéseket. A DUÉ-ban kezdte pályafutását egy tatai médiatáborban, a DUE rendezvények rendszeres háziasszonya. Kezdetben a miskolci televízió műsorvezetője, utána a Petőfi Rádió tudósítója volt. Jogi, államigazgatási és magyar-könyvtár szakon is szerzett diplomát.



Véber István

Meteorológus, 2004 óta az RTL Klub időjósa. Nyíregyházán érettségizett, majd az egyetem megkezdésekor költözött Budapestre, az ELTE Természettudományi Karán meteorológus szakon végzett. Ezután helyezkedett el az Országos Meteorológiai Szolgálat Repülésmeteorológiai és Veszélyjelző Osztályán. Az RTL Klubnál a távozó Aigner Szilárd helyét vette át, eleinte csak reggel és délben látta el friss időjárás-jelentéssel a csatorna nézőit, de hamar teljes állású időjóssá vált.



Reisz András

Meteorológus, a közszolgálati televízió időjósa. A Felvidéken, Losoncon született, innen ered ízes palóc tájszólása, amit a médiában egyre ritkábban hallhatunk tőle. Az ELTE Természettudományi Karán végzett meteorológusként. Már egyetemi évei alatt a Hír TV időjósa volt, 2004-től a Magyar Televízió időjárás-jelentéseinek lett állandó hírmondója.



Németh Lajos

Meteorológus, az TV2 időjósa. Vámosmikolán született, a középiskolai tanulmányait már Budapesten végezte, majd az ELTE Természettudományi Karán matematika–meteorológia szakán diplomázott. Az Országos Meteorológiai Szolgálat Központi Előrejelző Intézet rövidtávú előrejelző osztályának vezetője. Kutatási területe a várható időjárás előrejelzése 1-2 napra. A médiában szereplő meteorológusok közül a szakma „nagy öregje”.



Tóth Tamás

Meteorológus, a közszolgálati televízió időjósa. Kiskunhalason született, Szeged, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Budapest négyszögben éli az életét. 2013-ban próbálta ki magát az M1 Balatoni nyár című műsorának műsorvezetőjeként.



Novodomszky Éva

A közszolgálati televízió műsorvezetője. A Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán diplomázott. A Komlósi Oktatási Stúdió újságíró iskola elvégzése után a Magyar Televízió ifjúsági híradójának riportere, majd műsorvezetője lett. Később a Parlamenti Naplóban, az EuroPercekben, a Szabadság térben és a Híradóban szerepelt. Évek óta A Dal, az eurovíziós dalválasztó műsor háziasszonya.



Litkai Gergely

Humorista, forgatókönyvíró, főszerkesztő. Az ELTE jogi karán szerzett diplomát. Kereskedelmi rádiókban kezdte pályafutását ötletemberként, majd a kereskedelmi televíziók létrejötte után számos műsor háttérembere, így dolgozott az Esti Showderben Fábry Sándorral, Friderikusz Sándor Meglepő és mulatságos, Osztálytalálkozó és Fantasztikus Európa, valamint Hajós András Késő Este Hajós Andrással című műsorában is. Az első magyarországi stand-up comedy club, a Godot Dumaszínház elindítója. Az induláskor a Comedy Central tévécsatorna főszerkesztője, majd programigazgatója volt. Számos kabaréműsor konferálása, önálló betétek előadása, és rendszeres publikálása mellett, az M1-en futó Munkaügyek című sorozat egyik írója.



Kiss Ádám

Humorista, a Dumaszínház tagja, a Showder Klub egyik állandó fellépője. Szerencsi származású, a Budapesti Gazdasági Főiskola nemzetközi kommunikáció szakán tanult. Anyanyelvi szinten beszél németül. 2005-ben került a Godot Dumaszínházhoz, gyakornokként dolgozott a Fábry Show-ban, majd 2006-ban a Magyar Rádió 5. Humorfesztiválján elnyerte a Magyar Rádió díját. Számos fellépés mellett két könyv írására is volt ideje.



By The Way

A csapat a 2013-as X-Faktor 2. helyezettje. Tagjai: Vavra Bence, Patocska Olivér, Szikszai Péter, Feng Ya Ou Ferenc. Az együttes neve az angol "by the way" kifejezésből származik, jelentése: mellesleg, egyébként, apropó. A jelenlegi formáció a műsor 4. évadában tűnt fel először, bár a korábbi szériákban így vagy úgy, de mindannyian szerepeltek már. A 2013-as évadban a válogatók után bejutottak az élő show-ba, mentoruk Szikora Róbert volt. 2. helyen végeztek a döntőben, így a magyar X-Faktor legsikeresebb csapatává váltak.



Al Ghaoui Hesna

Riporter, közszolgálati televízió külpolitikai újságírója, elsősorban konfliktuszónákból adott tudósításai tették ismertté. Édesanyja magyar, apja szír származású. A magyaron kívül arabul, angolul és franciául beszél. Ösztöndíjjal tanult az Egyesült Államokban, hazatérve az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd Budapesten és Tunéziában arab szakon szerzett diplomát. Később a Magyar Televízió riportere lett.  Riportfilmjeivel kétszer nyert Kamera Hungária díjat. A Gázai övezetben forgatott riportja bekerült a 47. monte-carlói televíziós fesztivál döntős alkotásai közé. A libanoni palesztin menekülttáborokról készített riportjával 3. helyezést ért el a CNN World Report pályázatán. A gyerekhalandóságról Ugandában forgatott dokumentumfilmjét bemutatták az Al-Jazeera Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon. A halál illata című alkotása részt vett az 51. monte-carlói televíziós fesztiválon.
Szerkesztő-riportere és műsorvezetője az M1 kéthetente jelentkező Bábel című riportműsorának.



Istenes Bence

Karrierje az RTL NekedValó című műsorával indult, majd 2008-ban vált egyre ismertebbé és népszerűbbé a VIVA TV műsorainak vezetésével. Azóta egyre több helyen bukkan fel az arca. Az elmúlt időszakban már olyan műsorok vezetését kapta meg, mint az X-Faktor negyedik évada, vagy a Való Világ hatodik szériája. Emellett a Szombat esti láz alatt is sokan szurkoltak a sikeréért. Mostanában a Brandmánia, az Önindító és a Való Világ műsorok követésével tudod figyelemmel kísérni munkásságát.



A 21. Sajtófesztivál részletes programjából kiderül, hogy melyikükkel mikor és hol találkozhatsz 2014. május 16-án. Katt ide!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság