Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Regisztrálj a Diáklaptárba!

Egyre több a macera a suliújsággal? Drága a nyomda vagy a fénymásolás, nincs, aki betördelje? Vagy túl sok az anyag, vagy alig jön össze valami? Mire megjelennétek, egy csomó minden már idejétmúlt? A Diáklaptár mindezekre megoldást nyújt. Regisztrálj és már készítheted is online suliújságotokat!

Az Új Nemzedék Diáklaptár tuti megoldást kínál minderre. Nincs gond többé a sokszorosítással, nem kell kompromisszumot kötni, hogy „ha nem színes, akkor olcsóbb”, a fénymásoló nem teszi tönkre a képeket. Nem baj, ha nincs, aki szépen tördel. Nem baj, ha kevés vagy sok a téma, és mindig minden aktuális lehet.

Legyen online suliújságotok! Amint friss híretek van, már mehet is ki, nem kell meghúzni az érdekes írásokat, mindig naprakészek lehettek, és az sem dráma, ha épp nem történik semmi, amit megírnátok. A Diáklaptárban minden nap lapzárta, és egyik sem az. Csak rajtatok múlik, milyen gyakran, mit és mennyit írtok – na meg fotóztok, videóztok, mert a Új Nemzedék Diáklaptár ezt is tudja!

Egységes felületet biztosítanak minden suliújság számára, de ez nem azt jelenti, hogy egyformát is. Az online lapodat teljesen testre szabhatod – beállíthatod a színeket, háttereket, saját skineket készíthetsz, és számtalan sablon közül is választhatsz. Az egészet pedig a manapság legmenőbb oldalak bőrébe bújtatták.

Amilyen nagyszerű az oldal, olyan egyszerű a használata.

Fontos, hogy egy iskolából csak egy diáklap regisztrálhat. A regisztrációt (néhány alapadat és a kapcsolattartáshoz szükséges infók megadása) követően adminisztrátorok ellenőrzik, hogy minden rendben van-e a jelentkezéssel, majd írásban visszajeleznek.

Ekkor kezdődhet is a lapkészítés. Be kell állítani és megformázni a lap nevét, fejlécét. Már ekkor meg lehet adni különböző dizájnelemeket, mint a hátterek, dobozok, betűk színei.

Érdemes úgy nekilátni a szerkesztésnek, hogy már van néhány írás is a tarsolyotokban, amit fel is tudtok tölteni, hogy lássátok, hogyan fest, mi mindent lehet az online újságban beállítani.

Lehet például rovatokat készíteni. Segítségképpen megadtak néhány alaprovatot, de ezek is tetszés szerint átnevezhetők, és bármennyi új rovatot is felvehettek. A cikkeket a rovatokhoz kell kapcsolni, de a legjobbnak, legfontosabbnak ítélt tartalmakat kiemelhetitek a főoldalra is. Képeket minden cikkhez kapcsolhattok, akárcsak videót.

A beállítások bármikor módosíthatók a skintől a rovatcímekig. Mindezeken felül eseménynaptárt is beépíthettek az online suliújságba, ahol mindenki követheti, hogy milyen programok várhatók az iskolában, és a hasznos linkek gyűjteményét is összeállíthatjátok.

A legolvasottabb cikkek kikerülnek a Diáklaptár főoldalára.

És a legfontosabb: a cikkek természetesen megoszthatjátok a közösségi oldalakon!

 

Új Nemzedék az interneten

A www.ujnemzedek.hu oldalon egyszerre találsz olyan cikkeket, amiket egy átlagos tinimagazinban – DIY cuccok, sminktippek, sztárinterjúk –, és a felvételivel, érettségivel, aktuális tudnivalókkal kapcsolatos írásokat, hogy ne ezer helyről kelljen begyűjtened ezeket az infókat. Külön menüpont vár a sulival, külön a melóval kapcsolatos dolgokról, de rengeteg videót is nézhetsz – ha érdekelt valaha, hogy mik egy híradó kulisszatitkai, esetleg hogyan lehetsz vadászpilóta, kattints! Interjúkat olvashatsz azokkal a fiatalokkal, akik valamilyen kiemelkedő teljesítmény miatt követendő példával szolgálhatnak, megtalálod a legjobb pályázatokat, legyen szó hazai, vagy külföldi lehetőségekről – szóval szinte mindent olyasmit egy helyen, ami a Z-generációt érdekelheti.

 

Diáklaptár a neten: http://diaklap.ujnemzedek.hu/

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság