Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Balkáni ritmusok és motorzúgás a Balaton partján az Open Road Festen

Júniusban immár 15. alkalommal Harley-Davidson Open Road Fest! Ezúttal is Alsóörsön dübörögnek fel a már jól ismert motorhangok, számos külföldi és hazai banda koncertjével kísérve.

 

A 2014-es zenei programban többek között helyet kapott Boban és Marko Markovic Orchestra, Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, Magic Cats Rockabilly Trio és The Silver Shine. 

A fesztivál egyik legnépszerűbb fellépője a Boban és Marko Markovic Orchestra. Az örömzenét játszó szerb zenekar neve nem csak hazánkban, de egész Európában és a világ szinte minden részén ismerősen cseng. Elmondásuk szerint mindig pozitív élményeket adnak a közönségnek bárhol is lépjenek fel a világon. Apa és fia szeretik a fellépésekkel járó utazást is. „Imádom a fesztiválokat, és hogy édesapámmal bejárhatjuk a világot. Kisgyerekként, mikor hetekre, hónapokra elutazott, mindig azt kívántam, bárcsak én is vele mehetnék, új embereket ismerhetnék meg. A Boban és Marko Markovic Orchestra-val ez most sikerült.” – árulta el Marko Markovic, aki már 14 éves kora óta - több mint egy évtizede - zenél együtt apjával. – „Az igazi muzsikáról sok helyről leshetünk el trükköket, de a rengeteg gyakorlás és az elhivatottság is feltétlen szükséges. Én azonban abban hiszek, hogy ez mind nem elegendő, ha nincs meg a zenészben az „istenadta tehetség. Nagyon várjuk a balatoni fellépést, és a találkozást a magyar közönséggel." – tette hozzá Boban. 

Az alsóörsi fesztivál visszatérő fellépői a Paddy and the Rats és Ganxsta Zolee is. 

A Harley-s bulihoz mindig csak jó emlékeink fűződnek és mindig nagyon jó hangulatban telnek a koncertjeink. Amiért ezt a szakmát választottuk, az az életünk is egyben: a zene, a szabadság és a féktelenség. Szerintem ez tökéletesen passzol az Open Road hangulatához.” – nyilatkozta Paddy. 

„Idén nyárra is hatalmas partit és zúzást ígérhetünk. Nagyon örülünk, hogy Magyarországon ismét életre kelt az a stílus, amit képviselünk, és a fesztivál közönség imádja a koncertjeinket. Az meg, hogy mindezt a Balatonparton, ennyi gyönyörű motor mellett élhetjük át, csak hab a tortán” – mondta Ganxsta Zolee. 

A „vasak” mellett, az Open Roadra jellemzően, mindenki megtalálja a saját ízlése szerinti zenei csemegét, hiszen a legendás Bonnie Tyleren és a trombitavirtuózokon túl hazai zenészek hosszú sora színesíti a fesztivál repertoárját: Hooligans, EDDA, Ossian, AB/CD, Aurora, Blues Company, Balkán Fanatik, Deák Bill Gyula, Kiss Forever Band, Tóth Gabi, Ütember’s, Zorall és még sokan mások. 

A jubileumi 15. év tiszteletére a szervezők egy nyereményjátékkal is készülnek, melynek fődíja egy XL883N Sportster Iron - minden idők legértékesebb fesztivál-nyereménye

A króm-csodák szerelmeseinek újdonság lesz az épített motorok versenye, amelyre idén külföldi nevezőket is várunk. Természetesen a rendezvény jól ismert elemei, a kaszkadőr-, műrepülő-, trial-bemutatók sem maradnak el, mint ahogyan a Balaton környéki vezetett túrák, vagy a Poker Run sem. 

A 15-ik Jubileumi Harley-Davidson Open Road Fest 2014-ben igazi kikapcsolódást és fergeteges bulit kínál minden érdeklődőnek, és minden korosztálynak. Ahogy a motor rajongóknak minden nap lesz száguldás és izgalom, úgy a zene kedvelőit minden nap koncertek és sztárfellépők várják. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2014. június 4. és 8. között Alsóörsön, az Open Road Festen! 

…mert mindenkiben van egy kis Harley! 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság