Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Full extrás DUE-pótszilveszter ígérkezik

Január második hétvégéjén rendezi meg hagyományos téli kirándulását a DUE Turányi-Vadnay Szabolcs, Ott Zsuzsanna és Herczeg Zsolt szervezésében. A túravezetők minden eddiginél izgalmasabb útvonalat, színvonalasabb szállást és bulisabb pótszilvesztert ígérnek. Már lehet jelentkezni!

Az egyesület természetjárói 2011-ben indították el a „Zergék az Őzikék ellen” elnevezésű programot. Január elején néhány kilométeres kirándulásra hívnak minden érdeklődőt. A túrát összekötik egy vetélkedővel és természetesen közös főzéssel, zenéléssel, bulival is.

A Börzsöny, a Visegrádi-hegység és a Mátra után most a Pilis lesz a cél. 2015 január 10-11-én a hosszabb útvonalat választó Zergék Budapestről busszal utaznak el Dömösre, ahonnan a Rám-szakadékon keresztül felmennek Dobogókőre. Ott csatlakoznak hozzájuk a kisebb távval is beérő Őzikék. Közösen megnézik a turistamúzeumot, megebédelnek, majd elgyalogolnak a pilisszentkereszti Som-hegyre, az ottani turistaházba.

„Fullos programot szervezünk. A téli Pilis gyönyörű, a Rám-szakadékon végigmenni pedig egy életre szóló kaland. Kivettük az egész Som-hegyi turistaházat, amit úgy felújítottak, hogy vetekszik a legszebb osztrák vagy svájci hüttékkel. Jó megközelíthetősége ezúttal lehetővé teszi, hogy a gyaloglók hátizsákját, száraz csereruháját, és a főzéshez, bulizáshoz, előadáshoz szükséges eszközöket autóval felvigyük a házhoz, ezért most mindenki bátran jelentkezzen Zergének. És igen, lesz vetélkedő is, aminek a tematikája természetesen most is titok, sőt egy fotóvetítéses hegymászó-előadást is tervezünk – mondta a DUE Online-nak Herczeg Zsolt.

A Zergék és az Őzikék mellett idén már a Gépesített Nyuszik jelentkezését is várják a szervezők, ami magyarul azt jelenti, hogy aki nem szeretne, vagy nem tud túrázni, az délután kocsival is eljöhet a turistaházhoz, és ott alhat, vagy hazamehet, amikor akar.

Az összkomfortos Som-hegyi turistaházban 30 fő elszállásolására van lehetőség ágyakon és a ház által adott vastag matracokon. Az önköltséges túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a szervezők térítésmentesen biztosítják a programot és a túravezetést. A kirándulás átlagos kondícióval, megfelelő téli ruházatban bárki számára teljesíthető.

Jelentkezési határidő: 2014. december 15,

A jelentkezésed csak akkor hivatalos, ha írsz a due@due.hu címre és elutalod a 4000 forintos részvételi díjat az egyesület számlaszámára: 11714006-20235338. A részvételi díj a szállás, a szombat esti meleg étel és a vasárnapi reggeli árát tartalmazza. Az utazás, valamint a szombati reggeli és ebéd önköltséges.

Kattints ide a képekért a Som-hegyi Turistaházról!
Itt találsz információkat a Rám-szakadékról.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság