Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Véget ért a Nagy Diák IQ-teszt második fordulója

Lezárult a szeptemberben meghirdetett Nagy Diák IQ-teszt második fordulója is. November 23-án 10 órától írták a Mensa HungarIQa felvételi tesztjét az első fordulóban legjobb eredményt elérő fiatalok. A részvételi arány még az előző tesztírást is felülmúlta.

Fotó: Czikkely Márton

November 23-án kora délelőtt szállingózni kezdtek a Nagy Diák IQ-tesztre érkezők a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumba. A verseny második fordulójára érkezők a Mensa HungarIQa felvételi tesztjét tölthették ki. Ezt a lehetőséget azok a 17 és 24 év közötti diákok kapták meg, akik a Nagy Diák IQ-teszt első, online fordulóján november 9-ig részt vettek, és ott legalább 125 pontot érték el.

A második fordulót két időpontban bonyolította a DUE Médiahálózat, a Diákhitel Központ és a Mensa HungarIQa: november 8-án és november 23-án. Az élő tesztírásra regisztrálni kellett a továbbjutóknak. Minden, a második fordulóban részt vevő tesztíró jutalomsorsoláson vesz részt, amelyen 4 darab iPod Shuffle zenelejátszót, 5 darab Diákhitel ajándékcsomagot és egy iPod Nanot sorsolunk ki. A Mensa HungarIQa hivatalos tesztjén a 130 pontos szintet megütő fiatalok lehetőséget kapnak, hogy tagjai lehessenek Magyarország legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő klubjának, a 135 pont felett teljesítők pedig bejutnak a harmadik fordulóba, melyet december 4-én rendezünk Budapesten.

A november 8-i tesztíráson 305, a november 23-i tesztíráson pedig 420 diák vett részt. Az eredményekről és a harmadik fordulóról november 26. után adunk hírt.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság