Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Egy hónap és Sziget!

Augusztus 10-én kezdődik az év legnagyobb fesztiválja, a Sziget. Jön a Robbie Williams, Avicii, Ellie Goulding, a Kasabian, a Limp Bizkit, felsorolni is nehéz, idén hány fellépővvel örvendeztetnek meg minket. Július 31-én éjfélig még elővételi áron veheted meg a belépődet!

Fotó: Csudai Sándor
 
Ízelítőül összegyűjtöttük azokat a programokat és helyszíneket, amiket mi biztosan meg fogunk látogatni a Szigeten, és azt javasoljuk, Te se hagyd ki!
 
17 helyszínen válogathatsz éjjel-nappal a zenei kínálatból, amely idén kifejezetten erősre sikerült. Robbie Williams nyitja a mínusz egyedik napon a Szigetet, és a keddi bemelegítésben is olyanok vesznek részt, mint például az Infected Mushrooms, itthonról a Quimby és a Subscribe. A mi személyes kedvencünk mindig a Petőfi Rádió - Telekom VOLT Fesztivál színpad, ahol a hazai kedvencekkel találkozhatunk és bulizhatunk.
 
A 2015-ös Sziget sok újdonságot és változást hoz. Színesedik a látványvilág, új programhelyszínek jelennek meg, régiek cserélnek helyet, a szolgáltatások szaporodnak...
„A hasonló műfaji „ernyő” alá sorolható programhelyszínek idén ún. műfaji zónákba tömörülnek” – meséli Kardos József programigazgató. Erősödik a „KultúrZóna”, benne a Fidelio Színpad, ami az opera, a komolyzene és a jazz otthona lesz, de itt található meg a színház- és táncsátor, a vándor vurstli és több kis utcaszínház is.
 
Továbbra is itt kap helyet a Hungarikum Falu és a táncházak, valamint ide költözik a Múzeumi Negyed is. Kialakul egy „kreatív zóna”, ahol a tudomány és kreativitás kerül fókuszba. Ebbe a körbe tartozik a logikai sátor, a sakkszövetség sátra, a startup vállalkozások bemutatkozásának helyszíne, az új TED talk helyszín, a különböző elektronikus játékok sátrai. Idén újdonsült helyszín a Design Zóna ahol a Design Terminál lesz a házigazda, formatervezéstől a 3D nyomatásig izgalmas workshopok, designerek, divatbemutatók várják az érdeklődőket, de ide költöznek a legismertebb design-piac, a WAMP árusai is.
 
Az ArtZone a Sziget művészeti és egyben legvarázslatosabb helyszíne. A legmenőbb művészeti sulik és a legtrendibb designerek várnak téged. Lehetsz Leonardo, de az sem gond, ha nem láttál még se varrógépet, se ecsetet, és nem tudod, a betonnak a járdán kívül mi haszna van – itt biztosan megtalálod azt, ami a legjobban kikapcsol és szórakoztat! Galériák, képzőművészek bemutatkozása és workshopjai, a Medence Csoport Hangkeltő és Hangszercséplő Műhelye, a Mozgó Képtár alkotói és az Agora tartozik majd ide többek között.
 
A Sport Zóna idén is számtalan sportág kipróbálására, vagy a profibbaknak, akár mini bajnokságokban való részvételre ad lehetőséget. És kimondatlanul, de lesz egy „Elektronikus Zóna” a Sziget északi részében, ahol az elektronikus tánczene műfaja sűrűsödik a Colosseum és az idén újra helyet kapó Telekom Aréna főszereplésével. Lesznek helycserés támadások is: a Világzene kibővült helyszínnel és színesebb programmal a korábbi cirkusz helyszínre kerül, a cirkusz pedig elvándorol a tavalyi Múzeumi Negyed helyére. Az Afro-Latin helyszín a világzenével tart és átköltözik az új Világzenei Rét végébe. A Sziget egyik kedvelt helyszíne, a Sziget Beach is színesedik, ide kerül a Cökxpôn Chill Garden, tökéletesen kiegészítve az ott megszokott hangulatot, éjjel s nappal. Elköltözik a Magic Mirror is a Luminárium tavalyi helyére, míg a Luminárium a Cökxpôn eddigi helyére megy át. Az A38 sátra még hatalmasabbra nő, ezért a nagyszínpad is picit előrébb költözik, így viszont átalakul a megszokott nézőtér, aminek ezáltal a befogadóképessége is megnő. 
 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság