Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Megelevenedik a múlt

A szezon első kulisszajárását az MTVA Rádió- és TV-történeti kiállítóhelyén tettük szeptember 24-én a budapesti Pollack Mihály téren. Rengeteg muzeális tárgyat láttunk, kipróbáltuk a szinkronizálást és virtuálisan még a TV Macival is találkoztunk.

Bánhatják, akik lemaradtak a tanév első DUE KGB-jéről. Csapatunk igazán modern, 21. századi interaktív tárlatlátogatáson vett részt az MTVA Rádió- és TV-történeti kiállítóhelyén. Már a bejáratnál valamennyien tabletet kaptunk, melynek segítségével még több információt kaptunk a kiállításról és annak tárgyairól.

Simon László, az MTVA munkatársa szinte minden tárgyat bemutatott és valamennyihez rövid történetet is fűzött. Láttunk távírót, 70 éves lemezjátszót, röntgenfelvételből készült bakelitlemezt, kamerákat, valamint rádió- és tévékészülékeket minden mennyiségben. Valóban látványos kiállítási tárgynak bizonyult a japán gyártmányú csuklórádió, mely a Sokol zsebrádiókkal ellentétben már nem működik.

A kiállítás a Magyar Távirati Iroda megalapításától kezdve mutatja be azokat a tárgyakat, melyek jelentős szerepet játszottak a magyar rádiózás és televíziózás történetében. A tabletek és a tárgyak mellett elhelyezett QR-kódok segítségével pedig rengeteg többletinformációhoz jutottunk: rádióközvetítést hallgattunk az 1936-os berlini olimpiáról, fényképeket nézegettünk az adott kiállítási tárgyhoz kapcsolódóan.

A tárlatvezetés utolsó állomásán a Hacktion című magyar akciófilm-sorozat egyperces jelenetét szinkronizálhatták a bátor jelentkezők. A közel másfél órás kulisszajárás végén virtuálisan találkoztunk a TV Macival és Süsüvel is. A tabletek kijelzőjén jelentek meg, így a velük készült képeket és szelfiket e-mailben azonnal elküldhettük magunknak.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság