Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Dués fiatalok véleménye az újságírásról ( Retró cikk, 2005-ből !)

Vajon mit gondolnak az újságírásról és az újságírókról a DUE-tábor fiataljai, akik nem szakmabeliek, de az átlagosnál jobban érdeklődnek a szakma iránt? Herczeg Zsolt, a 2005-ös tábor BalaTanrádió nevű csoportjának vezetője néhány tagjától ezt kérdezte meg az első csoportfoglalkozáson.

 

Nardai Alexandra (14)

Az újságírás a kommunikáció eszköze. Az internet nem válthatja fel, mert az újság sokkal közvetlenebb. Az újságírás jó dolog és izgalmas, főleg, ha olyan dolgokról írhatunk, amelyek bennünket is érdekelnek.

 

Tóth Enikő (16)

Szerintem az újságírás olyan, mint egy pókháló. Minden csomópontja kapcsolatban van a többivel és az a feladata, hogy megfogja az embereket. Tetszik nekem, hogy lehetőséget teremt arra, hogy megismerjünk másokat és az is, hogy mindehol van benne játékterünk.

 

Boros Ildikó (16)

Az újságírás érdekes szakma, lehet jó és rossz oldala is. A jó talán az, hogy az újságírók új emberekkel ismerkednek meg és ha a cikkükre azt mondják, hogy "na, ez egy jó írás", akkor az mindenképpen sikerélmény. A rossz oldala talán csak az, hogy rossz kritikák érhetik az újságírót, ami elsőre talán rosszul esik az illetőnek, de jobban belegondolva segítséget nyújthat a későbbi írásokhoz és mindenképp tanulni lehet a véleményekből.

 

Walde Tímea (17)

A médiában abszolút rámenősnek kell lenni, különben nem lehet elérni semmit.

 

Habók Lilla (18)

Az újságírásról a sok munka jut eszembe, ami után jóleső fáradtság tölti el az embert. Mindig megtalálni a megfelelő szavakat, azt szöveggé szerkeszteni és üzenni vele az olvasóknak/hallgatóknak szerintem nagyon érdekes feladat. Nem szeretem az olyan újságírókat, akiknek a viselkedése miatt a kívülállók elítélik a szakmát. A kritizálók pedig általában azok, akik kevésé színvonalas újságokat olvasnak, de lenéznek minden újságírót. Az is zavar, hogy mostanában mindenki a médiában akar dolgozni, a tehetségtelenek is, ráadásul van, akinek sikerül, mert a tehetség nélküliek szoktak a legmagabiztosabbak lenni.

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság