Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

14. DUE Médiatalálkozó a Várkert Bazárban

Oldott hangulatban telt a DUE 2015. évi Médiatalálkozója a Várkert Bazár „Csillagos Égbolt” termében október 30-án. A résztvevők személyes beszámolókon keresztül kerültek testközelbe a migráció és a menekültválság témaköréhez.

Egyesületünk hagyományos őszi Médiatalálkozójának résztvevői elsőkézből hallhatták a program előadóinak személyes tapasztalatait és beszámolóit a migráció és menekültválsággal kapcsolatban végzett munkájukról.

A délután folyamán előadást tartott Kruzslicz Dávid, az RTL Klub Híradójának szerkesztője, Barok Tamás, a Blikk videós újságírója, Sóki Tamás az MTI fotóriportere és Herczeg Zsolt, az InfoRádió riportere. Valamennyien felhívták a figyelmet a médiatermékek pontos szerkesztésének fontosságára és az etikus újságírói magatartásra. Szó esett a röszkei határzárról, a határátkelőhelynél történt zavargásokról. Meghívott előadóink videókkal, fotókkal és rádiós tudósításokkal illusztrálták személyes beszámolóikat.

A Médiatalálkozó szünetében és a rendezvény végén a közel 60 fő kötetlen formában folytatta a beszélgetést az előadókkal, akik valamennyi felmerülő kérdésre készséggel válaszoltak.

A program csak a Várkert Bazárban ért véget 19 órakor, az este hátralévő részében a jókedvé volt a főszerep a Morrison’s 2 nevű belvárosi szórakozóhelyen.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság