Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lezártult a Nagy Diák IQ-teszt második fordulója

Véget ért a szeptemberben meghirdetett Nagy Diák IQ-teszt második fordulója is. November 8-án és 14-én 10 órától írták a Mensa HungarIQa felvételi tesztjét az első fordulóban legjobb eredményt elérő fiatalok. A részvételi arány még a tavalyit is felülmúlta.

Fotó: Czikkely Márton

November 14-én kora délelőtt szállingózni kezdtek a Nagy Diák IQ-tesztre érkezők a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumba. A verseny második fordulójára érkezők a Mensa HungarIQa felvételi tesztjét tölthették ki. Ezt a lehetőséget azok a 17 és 24 év közötti diákok kapták meg, akik a Nagy Diák IQ-teszt első, online fordulóján október 31-ig részt vettek, és ott legalább 125 pontot érték el.

A második fordulót két időpontban bonyolította a DUE Médiahálózat, a Diákhitel Központ és a Mensa HungarIQa: november 8-án és november 14-én. Az élő tesztírásra regisztrálni kellett a továbbjutóknak. Minden, a második fordulóban részt vevő tesztíró jutalomsorsoláson vesz részt, amelyen 4 darab iPod Shuffle zenelejátszót, 5 darab Diákhitel ajándékcsomagot és egy iPod Nanot sorsolunk ki. A Mensa HungarIQa hivatalos tesztjén a 130 pontos szintet megütő fiatalok lehetőséget kapnak, hogy tagjai lehessenek Magyarország legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő klubjának, a 135 pont felett teljesítők pedig bejutnak a harmadik fordulóba, melyet november 25-én rendezünk a budapesti Várkert Bazárban.

A november 8-i tesztíráson 431, a november 14-i tesztíráson pedig 373 diák vett részt, akiket a Mensa már kiértesített tesztjük eredményéről.

A sorsolás eredményéről és a harmadik fordulóról a napokban adunk hírt.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság