Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Modern folklór és nyelv pályázat

A Néprajzi Társaság Önkéntes Gyűjtő Szakosztálya pályázatot hirdet Tradíció címen hagyományos értékeink és jelenlegi kulturális jelenségek rögzítésére. Január 15-ig várják például napjaink igaztörténeteit, az iskolai és munkahelyi élet új jelenségeit, a közösségi oldalak, az email és sms folklórját.

Várjuk napjaink igaztörténeteit, modern mondáit, hiedelmeit, vicceit, újsütetű népszokásait, az emberélet fordulóihoz, az iskolai és munkahelyi élet új jelenségeihez kapcsolódó jelenségeket, a vallási ünnepek új formáit, a média és a tömegkultúra közvetítésével meggyökeresedő újdonságokat, a közösségi oldalak, az email és sms folklórját, a közmondások kifordításait, átértelmezéseit, falfirkákat, tag-eket, grafittiket, politikai és sport jelszavakat, indulókat, mondókákat, napjaink öltözködési, viseleti szokásait, a nők haj- és ékszerviselését, a tetoválást és piercingeket leíró pályaműveket!

A Néprajzi Társaság Önkéntes Gyűjtő Szakosztálya pályázatot hirdet Tradíció címen hagyományos értékeink és jelenlegi kulturális jelenségek rögzítésére. Szakmabelieken túl kérik önkéntesek, fiatalok, diákok gyűjtő munkáit a jelenkori élő kultúra eredeti dokumentálása, napjaink születő, néprajzilag értelmezhető jelenségeinek elemzése érdekében. A megfelelő pályaművek a Néprajzi Múzeum Archívumába kerülve a megőrzésen túl további kutatások alapjául szolgálnak. Pályázhat bárki a Kárpát-medencéből, korosztályra való tekintet nélkül, 2016. január 15-ig. Kiírás a  www.neprajzitarsasag.hu weboldalon található. Előregisztráció 2015. december 4-ig és ajánlott  bibliográfia ugyanott.

Tájékozódás:
tradicio.weebly.com
www.facebook.com/tradicio.hu
www.facebook.com/neprajzigyujto.hu.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság