Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE Klub – beszélgetni és találkozni DUE módra

Régi-új programunk, a DUE Klub éled fel február 4-én. A rendezvénysorozat első témáját, a pályaválasztást és a pályakezdést, három fiatal szerkesztő élményei, tapasztalatai és tanácsai segítségével dolgozzuk fel.

Ebben az évben felélesztjük egyesületünk régi-új rendezvényét, a DUE Klubot. A programsorozat célja, hogy mi, DUE-sok még a szokásosnál is többet találkozzunk, és közben tanuljunk a minket érdeklő témákról. Várhatóan havonta egyszer összegyűlünk egy budapesti kávézóban, és meghívott vendégeink segítségével körüljárjuk az aktuális kérdésünket. Olyanokat, mint például a pályaválasztás, az etikus újságírás kérdése, a diákújságírás, de előfordulhat, hogy az újságírástól kicsit elrugaszkodva a mindennapi életünkben is felmerülő témák kerülnek terítékre. A DUE Klub nem titkolt célja – azon kívül, hogy izgalmas beszélgetéseken vegyünk részt –, hogy minél közelebb hozza egymáshoz a DUE-sok fiatal generációját, és mi is megteremtsük magunknak azt az igazi „DUE-s életérzést”.

Első témánk a pályaválasztással és a pályakezdéssel foglalkozik. Február 4-én 18 órától, az Ahoy Chocolate & Lemonade Bárban (1053 Budapest, Papnövelde utca 3.), három fiatal lány, Bredák Alexandra (Class Fm, hírszerkesztő-hírolvasó), Kopp Krisztina (dokumentumfilm rendező, gyártásvezető) és Molnár Eszter (RTL Híradó, szerkesztő-riporter) lesznek a vendégeink, akik arról fognak mesélni nekünk milyen fiatalon helyt állni az országos médiában. Bátran készüljetek kérdéseitekkel, hiszen a beszélgetésben a DUE Klub összes résztvevőjére számítunk.

A rendezvény limitált férőhelyes, ezért regisztrációhoz kötött, amit a due@due.hu e-mail címen tehettek meg február 2-án éjfélig.

Csatlakozz a Facebookon is!

 

Bredák Alexandra (Class FM, hírszerkesztő-hírolvasó): 2012-ben végzett a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán, elektronikus sajtó szakirányon diplomázott. Az iskola előtt az alapokat a dunaharaszti KisDuna Tv-nél tanulta meg; úgy mint vágás, szerkesztés, interjúk készítése, kamerahasználat. A főiskolai évek alatt már aktívan részt vett az iskolaújság szerkesztésében, az iskola online rádiós csapatának tagja volt saját műsorokkal és minél több helyen próbált gyakornokként szakmai tapasztalatot szerezni. Dolgozott az ATV reggeli műsorában, a Startban, a TV2 Nagy Vagy! című műsorában, valamint több mint fél évig az MTV Megoldások Magazinja című műsorában mint szerkesztő-riporter. Ez utóbbi számított a diploma megszerzéséhez szükséges gyakorlatának is. Több évig részt vett a DUE nyári táboraiban, valamint az év közben megrendezett programokon is, mint például a Sajtófesztiválon, ahol konferálóként dolgozott, vagy épp a Kutatók Éjszakáján, melyen a greenbox működéséről tartott előadást a DUE standjánál. A Pest megyei Szigetszentmiklóson, a Duna Média Televíziónál kötött ki, ahonnan egyenes út vezetett a rádiózás világába. A Lakihegy Rádióban dolgozott valamivel több mint 2 évet mint műsorvezető, hírszerkesztő-hírolvasó és riporter. Onnan került jelenlegi munkahelyére, Magyarország egyetlen országos kereskedelmi rádiójához, a Class FM-hez, mint hírszerkesztő-hírolvasó. Ennek már 9 hónapja.

Kopp Krisztina (dokumentumfilm rendező, gyártásvezető): 28 éves dokumentumfilm rendező, gyártásvezető. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikáció és médiatudomány szakán szerzett MA diplomát 2014-ben, de dolgozni már az egyetemi évek alatt elkezdett. 2012-ben csatlakozott az MTV megrendelésére készülő oknyomozó dokumentumfilm, a Becsengetünk és elfutunk című sorozat alkotóihoz mint rendezőasszisztens. Ez a havonta megjelenő 50 perces oknyomozás sajnos csak egy évet élt meg a Magyar Televízió műsorán, de a csapat olyannyira összekovácsolódott, hogy azóta is együtt dolgoznak. Attila úti székhelyükön egy kisebb kreatív műhelyt hoztak létre és közösen gyártják a filmeket. Kriszti kezdetben rendezőasszisztensként dolgozott, illetve a filmek pályáztatásával foglalkozott. Azóta körülbelül 15 dokumentum és ismeretterjesztő filmben, rövid és kísérleti filmben, kisjátékfilmben, illetve animációs filmben dolgozott mint gyártásvezető. 2015-ben elkészítette első saját rendezésű ismeretterjesztő filmjét, a Hunnovációkat, mely a magyarországi kutatás-fejlesztés helyzetét mutatja be, valamint az innováció folyamatát magyarázza el 2-3 kutatás példáján keresztül.

Molnár Eszter (RTL Híradó, szerkesztő-riporter): 2012-ben végzett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán. Ugyanezen a szakon 2014-ben szerezte meg az MA diplomáját. Egyetemi évei alatt több gyakornoki helyen megfordult: a soproni Corvinus Rádióban, a Nők Lapjánál és Lánchíd Rádióban is. Rövid ideig dolgozott az Echo TV híradójánál, majd 2013 januárjában részt vett az RTL Klub gyakornoki programjában. 2013 áprilisától dolgozik a Híradónál, 2013 decemberétől mint egészségügyi riporter.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság