Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Olvasd a neved a ledfalon! – Új helyszínen a 23. Sajtófesztivál

Nyolc év után új helyszínre, a budapesti Várkert Bazárba költözik a DUE Országos Ifjúsági Sajtófesztiválja. Még látványosabb produkciók, fergeteges hangulat, nyereményeső, sztárfellépők és változatos szakmai, valamint tematikus programok várnak rád és barátaidra május 27-én.

Fotók: varkertbazar.hu
 

A DUE Médiahálózat – a diákújságíró egyesület legnagyobb éves programjának, a májusban megrendezett Országos Ifjúsági Sajtófesztiválnak 8 alkalommal szolgált helyszínül a budapesti Millenáris Park. A szakmai színvonal emelése, az épület adottságainak jobb kihasználása, valamint a látogatói élmény maximalizálása érdekében a DUE Elnöksége új helyszínt választott az idén 23. alkalommal megrendezendő esemény számára.


Várkert Bazár
 

Idén a Várkert Bazár közel 1800 négyzetméteres multifunkciós rendezvényterme és annak előtere áll a látogatók rendelkezésére. A rendezvényterem ötvözi az Ybl Miklós által tervezett eredeti épületelemeket a mai kor legmodernebb építészeti vívmányaival. A terem előcsarnoka egy látszóbeton doboz, amelynek egyik oldala láthatóvá teszi a régi támfalat, a másik oldalfalat pedig kinagyított részletek borítják az 1493-ban megjelent Hartmann Schedel-féle Világkrónikából, amely a budai vár legelső hiteles ábrázolását tartalmazta. Az előcsarnok két végét egy-egy matt üvegű fényrudakkal megvilágított büfépult foglalja el. A 900 négyzetméteres rendezvényterem falait feketére festett, apró ledlámpákat magába foglaló akusztikus faburkolat borítja, ez még gazdagabb fesztiválélményt biztosít.


Előcsarnok


Multifunkciós rendezvényterem
 

Az egész napos programon a média képviselői mellett változatos szakmai és tematikus programok, ifjúsági sajtótájékoztatók, diákújságíró workshopok, személyes tanácsadások, kvízjátékok, tombola, valamint sztárfellépők várják a résztvevőket.

A Várkert Bazár megközelíthetőségéért kattints ide!

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál programjának alakulásáról a DUE Online-on tájékozódhatsz.

Egyesületünk 2015-ben a Várkert bazárban rendezte meg A menekültválságról újságírói szemmel című 14. Médiatalálkozóját, valamint részt vett a harmadik Nagy Diák IQ-teszt döntőjének színvonalas lebonyolításában.


Előcsarnok

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság