Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A DUE-ban kezdték, másfelé folytatták

A márciusi DUE Klubban olyan duésokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődök, akik aktívan részt vesznek vagy vettek az egyesület életében, de nem a média területén sikeresek. Megtudhatjátok tőlük, mit tanultak az egyesületben eltöltött idő alatt.

Nem egyszer hallottuk már a kérdést, hogy vajon érdemes-e DUE-snak lenni, ha az ember nem a médiában képzeli el későbbi pályafutását. Erre a válasz általában az szokott lenni, hogy persze, hiszen itt olyan dolgokat tanulhatsz, amik hasznosak lehetnek bármilyen szituációban, nem csak akkor, amikor éppen egy hírműsorba kell anyagot gyártani.

A március 10-i DUE Klubon két olyan vendégünk lesz, akik már közelről láttak DUE Médiatábort, azonban nem a média területén sikeresek. Megismerkedhettek projektjeikkel, és megtudhatjátok, mit adott nekik egyesületünk. A helyszín ez alkalommal is a Papnövelde utca 3. szám alatt található Ahoy Cocholate & Lemonade Bar.

Ne felejtsetek el regisztrálni e-mailben március 8-án éjfélig a due@due.hu címre küldött levéllel!

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon is!
 

Habók Lilla

Az íráson keresztül vezetett a pályája az informatika felé. MeetOFF nevű, havi rendszerességű „informatikai ismeretterjesztő” rendezvénye már több mint 5 éves, és a Magyar Nemzeti Bank beválasztott az Értékteremtők és Értékalkotók klubjába. Egyik arca a Magyar Telekom „Legyél te is informatikus” kezdeményezésének. Főállásban a T-Systems Magyarország Zrt. elemző-tervezője, ahol nagyon sok változatos projekten dolgozik, pl. szállítmányozáson, kifizető rendszeren, közös keresőn. Másodállásban a digitális állampolgárság kutatója, és a témában több tudományos publikáció szerzője. Korábban több évig volt az ELTE óraadó oktatója, az Informatikai Kar hallgatói lapjának főszerkesztője, az Oktatási Hivatal kutatója, a Magyar Televízió Kulturális Szerkesztőségének gyakornoka. 2010-ben végzett az ELTE BTK informatikus-könyvtáros, művészettörténész szakpárján, az ELTE PPK művészettörténet tanárképzésén, majd 2013-ban abszolvált az ELTE PPK Neveléstudományi Doktori Iskolájában, ahol most a doktori értekezését írja. Hogy mi köze mindennek az íráshoz és az informatikához? Arról a DUE klubban szívesen beszél nektek!


Pölcz Ádám

Nyelvész, az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának tanársegéde. A versek, a nyelv iránti érdeklődése egészen gyermekkorától meghatározta az életét. Ez vezetett odáig, hogy 2007-ben első helyezett lett az OKTV magyar nyelvi döntőjében, majd 2008-ban Kazinczy-érmet szerzett az egyetemek Szép magyar beszéd versenyén. Az egyetemi Kossuth-szónokversenyek állandó résztvevője 2007–2011. között, 2013 óta a verseny titkára. 2009-ben megkapta a Magyar Rádió különdíját, amelyet a legszebben beszélő versenyzőnek osztottak ki. 2010 óta a Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda, 2012 óta – párhuzamosan – a Bolyai Műhely Alapítvány irodavezetője. 2014 óta az ELTE oktatója. 2015-ben az 50 tehetséges magyar fiatal egyikévé választották. Érdeklődési és kutatási területe a nyilvános beszéd, valamint a szónoklattan. A tanítóképzőben beszédművelést és magyar nyelvet tanít. Számos nagyobb rendezvényen (pl. a magyar nyelv hete megnyitója) fellépett már versmondóként. Szabad idejében szívesen tanul verseket, zenél, református kántorként is tevékenykedik.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság