Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Bevettük az egri várat - Helyi érték tábor Egerben

Június első hétvégéjén hagyományőrző-tehetséggondozó tábort tartottunk Egerben. A programon a DUE Tehetségkutató Diákmédia Pályázatán induló tehetséges fiatalok vehettek részt meghívással.

Helyi érték című hagyományőrző-tehetséggondozó táborunk célja az volt, hogy a tehetséges, a közösségükben véleményformáló diákmédiások tehetségét egy speciális területen, a kulturális örökség témakörében fejlesszük, szemléletüket formáljuk. A tábor egyszerre szólt a diákmédiások tehetséggondozásáról, és az ő felkészítésükkel a hagyományőrzés iskolán belüli lehetőségeiről, a kulturális hagyományok feldolgozásának tanórán kívüli módjairól, kiemelten az diákmédiumokban való megjelenítéséről.

A tábor két részből állt: elméleti előadásokból és gyakorlati foglalkozásokból. Szakemberek előadásai adták meg az elméleti keretet, tudásbázist, a gyakorlati foglalkozásokon pedig a résztvevők mintafeladatokat oldottak meg, és terveket dolgoztak ki a saját iskoláikban megvalósítható kulturális értékőrző programokhoz. A tábor lehetőséget kínált arra is, hogy a résztvevők egymástól tanuljanak, illetve egymást is segítsék ötleteikkel, mintáikkal. 

A három napos tábor és képzés eredményeképpen a csoport kisfilmet készített az egri várról és annak hagyományairól. A produkció jó példa arra, hogy egy ismert, régi történetet, a magyar identitástudat egy kiemelkedő elemét hogyan lehet érdekesen, újszerűen bemutatni – ha diákok teszik diákoknak.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság