Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

DUE-ból a T-Systemshez és az egyetemi katedrára

A második DUE Klubba Habók Lillát és Pölcz Ádámot hívtuk meg a belvárosi Ahoyba. Sokat megtudtunk mindkét vendégünk munkájáról, és az azon kívüli életéről is. Szó esett még az oktatás helyzetéről és arról, hogy doktori dolgozatot írni egyáltalán nem egyszerű feladat.

Habár a forró csokihoz már meleg volt március 10-én, a résztvevőknek mégis jól esett egy hosszú csütörtöki nap után kényelembe helyezni magukat az Ahoy hangulatos kis DUE Klubos kuckójában, és meghallgatni két nagyon érdekes ember mondanivalóját.

A beszélgetés kifejezetten oldott hangulatban zajlott, a résztvevők nem is igazán egy moderált eseménynek lehettek tanúi, sokkal inkább egy baráti csevejnek. Lillától, a T-Systems elemző-tervezőjétől munkája kihívásairól hallhattunk, és megtudhattuk azt is, hogy ebben a munkakörben egyáltalán nem fontos a programozni tudás. Elmesélte, hogy a milyen út vezette a DUE-hoz, és hogy utána egyesületünk miben segítette jelenlegi életében. Ádám, az ELTE tanársegéde pedig a nyelvészkedés és az egyetemi oktatás rejtelmeibe vezetett be minket. Mindemellett mesélt dolgos mindennapjairól, és arról a rengeteg szálról, ami a DUE-hoz köti.

Az est a vége felé egy baráti beszélgetésbe csapott át az oktatás helyzetéről. Vendégeink segítségével ezt az éppen nagyon aktuális témát is jól kiveséztük.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság