Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Négylábú kedvencek is a DUE-val Sajtófesztiváloznak

Idén a nagyszínpadi programok sorozatában bemutatkozik a kecskeméti Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány is a 23. Sajtófesztiválon. 10 perces, játékos bemutatójuk során a színpadon megismerhetitek a kutyákat és a szakembereket, majd utána a standjuknál is találkozhattok velük!

Az alapítvány 2011 óta működik, kutya-felvezető párosaik azóta is rendszeresen tartanak fejlesztő órákat a pedagógusokkal együttműködve. Segítik a kisiskolások tanulását, egészséges és beteg gyerekeknek tartanak kutyás foglalkozásokat, kórházi betegek gyógyulását segítik, az idősek napjait is vidámabbá teszik.

Hogy mit is jelent az állatasszisztált terápia? Magát a módszert B. Levinson, amerikai pszichológus dolgozta ki az 1960-as években, legelőször érzelmileg zavart, illetve árva gyerekek terápiájához.

A kutyák pedig azért ideális társak a módszerhez, mert köztudottan jó az alkalmazkodó képességük, taníthatóak, szocializálhatóak, szoros kapcsolat alakítható ki ember és kutya között, és nem utolsó sorban igényük is van a foglalkozásra.

A terápiás kutyák alkalmazása jótékonyan hat a gyermekek érzelmi fejlődésére. Segítségükkel könnyebben alakítható ki személyes kapcsolat olyan emberekkel is, akik bizonyos betegségek miatt nehezebben lépnek kapcsolatba embertársaikkal vagy akár magával a terápiás szakemberrel is.

A Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány célja, hogy a kutyás terápiát minél szélesebb körben tudják elterjeszteni, minél több gyermek fejlesztéséhez járulhassanak hozzá, illetve javítani tudják a pszichésen vagy fizikailag hátrányos helyzetű emberek állapotát, életminőségét.

Még több információt az alapítványról erre a linkre kattintva szerezhettek!

Ismerjétek meg közelebbről az alapítványt és munkájukat, találkozzatok velük a bemutató után is, ahol külön standdal várnak benneteket. Találkozhattok a kutyákkal és a szakemberekkel is, akik játékos feladatokkal készülnek számotokra, természetesen a kutyák közreműködésével.
 

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál alakulásáról a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon is!

A 22. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál eseményvideóját erre a linkre kattintva nézheted meg.

A DUE Médiahálózatról többet megtudhatsz, ha felkeresed weboldalunkat: www.due.hu

Kövess minket a Facebookon is: www.facebook.com/DUEmediahalozat

Jegyvásárlásért kattints ide!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság