Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A Gilda Max is támogatja a Tehetségkutató Diákmédia Pályázat nyerteseit

A DUE Médiahálózat által meghirdetett, 2016-os Országos Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának egyik fő támogatója a Gilda Max fitnesz hálózat. Ennek fényében beszélgettünk Turós György tulajdonosi tanácsadóval.

Turós György a Gilda Max testépítés-fitnesz szakágvezetője, a Gilda Max Sportegyesület elnöke, továbbá a Magyar Testépítő és Fitness Szövetség fitnesz szakágvezetője és IFBB nemzetközi testépítés-fitnesz bíró is.

 

Kedves György, a bemutatkozás nem lehet könnyű, ha minden minőségben szeretnél megjelenni!

Valóban nem  lenne az, azonban ritkán kerül sor ilyen jellegű bemutatkozásra. Az esetek többségében  nincs is erre szükség.

Ez azt jelenti, hogy amerre megy, már ismerik?

Részint igen, másfelől azonban a Gilda Max nevét már nem kell bemutatni sehol sem. Emellett nem elhanyagolható, hogy a sportban az évek alatt megismerik egymást az emberek, akiket pedig nem ismerünk, azok a teljesítményünk, a sport iránti elhivatottságunk alapján ítélnek meg minket. Szerintem ennél jobb névjegy nem szükséges, minthogy egy olyan hálózat vezetésében vehetek részt, amely magas szintű támogatást nyújt a legsikeresebb hazai sportágaknak. Nálunk végzi edzéseit Erdei Zsolt boksz világbajnok, a Magyar Férfi Vízilabda Válogatott, Dudás Miklós világbajnok kajakozó, Rippel Ferenc, és számos más ismert sportoló kondicionáló és erőnléti edzései köthetők hozzánk. Nálunk tart egyedül órát Béres Alexandra.

Valóban lenyűgözően hangzik. Kérdés, hogy ez a Gilda Max keretein belül hogyan valósulhat meg, amikor elsőként a fitnesz jut eszünkbe a konditermekről, arról is főként a „gyúrós” versenyek?

A kérdés jogos, de a GildaMax már rég átlépte ezt a képzeletbeli határt. Számunkra nagyon fontos, hogy a magyar sportélet részesei legyünk és eredményeink lévén lehetünk is. A tavalyi évben óriási sikereket könyvelhetett el a Gilda Max SE, miközben a Gilda Max termek képesek voltak megújulni. Ezzel a fajta szemlélettel keressük azokat, akik azonosulni tudnak a győztes hozzáállással, a kihívásokkal és sport szenvedélyes szeretetével, hiszen így nem egyetlen sportágról beszélünk, hanem egy olyan közösségi központról, ahol számos sport képviselői találkozhatnak, edzhetnek együtt és külön is, igény szerint. A fitnesz versenyeken persze a jövőben is képviseltetjük magunkat és igyekszünk a lehető legjobbat kihozni magunkból, de ezzel kívánjuk szemléltetni, hogy a Gilda Max sokkal több, mint egy fitnesz hálózat.

Tehát a Gilda Max termekben lehet valaki úszó is medence nélkül?

Lényegében igen, bár azt hiszem, ez szélsőséges hasonlat. Természetesen úszni még mindig medencében kell, és a megfelelő szövetségek színeiben, azonban az is igaz, hogy a kondicionáló, erőnléti edzések nélkül nincs sikeres felkészülés az úszásban sem. E mellé behozhatnánk bármilyen sportot, hiszen mindenhol szükség van a speciális felszerelésekre, látásmódra és hozzáértésre, ami nálunk megvan. Ezt mi meg tudjuk adni a sportolóknak, vagy azoknak, akik szeretnének sportolóvá válni.

Milyen támogatást tud nyújtani ehhez a Gilda Max?

Legfőképp egy eszmét, ami meghatározza a gondolkodásunk. Mi nem hisszük, hanem tudjuk, hogy a jövő versenyzői és élsportolói a mindennapi hősökből emelkednek ki. Természetesen nem mindenkiből válik élsportoló, de némi kitartással mindenki megláthatja magában a teljességet, amit a sport adhat. A Gilda Max mozgásközpontokban tényleg hisszük, hogy a lélek és a test egészsége fontos, kiemelten a felnövő nemzedékeknél, akik néha útmutatásra szorulhatnak az életben. Szeretnénk ebben is úttörők lenni, és olyan lehetőséget adni a fiatalok kezébe, ami segíti a fejlődésük testileg és emberileg is, és ha nem is válik a végső céllá, de segítőjük a jövőjükbe fektetett munkában.

Ha úgy vesszük, akkor a Gilda Max az ifjúsági sportélet felé mozdul?

Igen, azt gondolom, hogy mondhatjuk így. A komolyságát az is kifejezi, hogy a Gilda Max termekben évek óta 20%-os kedvezményt biztosítunk a diákoknak, ami igazán inspiráló lehet azoknak, akik nem csak akciók alatt szeretnének kedvezményes árú bérlethez jutni. A diákok esetében senki sincs könnyű helyzetben, hiszen mindig vannak divatos sportágak. Szerencsére a fitnesz és testépítés épp ilyen. Ezzel határozottan nem arra sarkallunk valakit, hogy kamaszként induljon el a testépítők útján, csupán annyit szeretnénk elérni, hogy ismerje meg a sportokat, tanuljon meg relaxálni és fókuszálni, képes legyen fizikailag és mentálisan is összpontosítani a kellő időben. Elcsépelt lehet, de valóban fontos, hogy a fiatalabb korosztály örömét lelje a mozgásban és a kiemelkedő teljesítményt is díjazni kell. A sport magabiztosságot és egészséget ad, miközben fegyelemre nevel a szó pozitív értelmében. Talán érthető, hogy a DUE Médiahálózat kezdeményezése miért is nyerte el a támogatásunk.

Végszóként hozzátenne még valamit?

Főképp arra biztatnám az olvasókat, a fiatal és középkorú, vagy akár senior közönséget, hogy legyenek nyitottak és merjenek ismerkedni a fitnesz termek világával. Lépjenek be ezekbe a közösségekbe, ahol a különbözőség és a hasonlóság is előny lehet. A fiatalok merjék kipróbálni az órákat, a gépeket, és forduljanak bizalommal a szakképzett edzőkhöz is, mert a legjobb dolog, ha kérdéseik vannak, amikre válaszokat keresnek és nálunk találhatnak is!

„Tégy jót a testeddel, hogy a lelked szívesen lakjon benne!”

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság