Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

A "Híradó sztárjai" a Sajtófesztiválon

Az RTL Híradó jól ismert műsorvezető párosa, Erős Antónia és Szellő István is részt vesz a május 27-i Sajtófesztiválon, hogy személyesen is találkozhassanak veletek, feltehessétek nekik kérdéseiteket.

Erős Antónia

1998 óta az RTL Híradó műsorvezetője. A Kaposvári Tanítóképző Főiskolán végzett, ezután került tanári ajánlással a Kaposvári Városi Televízióhoz, ahonnan egyenesen vezetett az útja az RTL Klub felé. 1996-ban elvégezte az ELTE média szakának újságíró-médiaszakember képzését. 2004-ben a Budapesti Gazdasági Főiskola Public Relations képesítését is megszerezte. 1998 óta kétszer is megválasztották a legnépszerűbb női műsorvezetőnek.

2005 óta működik az általa alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvány, amely Magyarország egyik legjelentősebb, a cukorbetegség ellen küzdő nonprofit szervezete. Céljuk, hogy nemzetközi szervezetté váljanak, hogy így minél több ember figyelmét hívhassák fel az egészségtudatos életmódra, a cukorbetegség veszélyeire, annak megelőzésére.

Sokoldalú tevékenységei mellett 2009 óta két gyermek, Szonja Mária és Mátyás Iván büszke édesanyja is.

Szellő István

1997 óta az RTL munkatársa, az RTL Híradó első műsorvezetője.

Diplomáját a prágai Károly Egyetem nemzetközi újságíró szakán szerezte.  A Magyar Rádió Krónika szerkesztőségében töltötte gyakorlatát, majd pályája kezdetén a Magyar Televízió külpolitikai szerkesztőségének munkatársaként interjút készített többek között Alexander Dubeckkel és Bohumil Hraballal is. Külpolitikai szerkesztőségi munkatársként dolgozott a Panoráma, valamint az Ezredforduló műsorokban. Csehországban, Szlovákiában is forgattak, de készítettek filmet a Távol-Keleten és az Arab-öböl térségben is.

Az RTL Híradó első műsorvezetőjeként tudósított az orosz és az amerikai elnökválasztásról is, riportfilmet készített a polgárháború sújtotta Sierra Leonéban, forgatott a Közép-Afrikai Köztársaságban Bocassa császár örökségéről. Riportjait a XXI. században és a Házon Kívülben is láthattuk. 2006-ban megjelent könyvében, A Hírvadászban el is olvashatjuk beszámolóit a rengeteg élményről és tapasztalatról, amelyeket az évek során szerzett.  Nem véletlen, hogy munkáját többször is Nívó-díjjal jutalmazták.

 

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál részleteiért kattints ide!

Belépődet ide kattintva szerezheted be!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság