Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Pimasz úr kicuccol

Hazánk egyik legismertebb riporter-műsorvezetője, Pimasz úr is a DUE Sajtófesztiválját választja május 27-én. Hogyan lett Papp Gergőből Pimasz úr? Ki ő valójában? Hogyan kapcsolódik össze a neve Csernus Imréével? Járj utána a Sajtófeszten!

Papp Gergő egyetemi tanulmányait 1991 és 1993 között a VIII. sz. Egyetemen kezdte Párizsban. 1998-ban végzett az ELTE kommunikáció szakán. Egyetemi évei alatt a Híradónál, 1995 és 1996 között a Népszabadságnál gyakornokoskodott. 1996 és 1998 között a Pesti Est szerkesztője volt, emellett kulturális ajánlókat készített a Duna TV-nek.

Egy évvel a diplomaosztója után, felkereste az RTL Klub főszerkesztőjét, így lett 2004-ig a Fókusz felelős szerkesztője és riportere. A Fókusz Portré házigazdájaként egyik alkalommal riportalanya Csernus Imre, pszichiáter volt. Figurája azonnal felkeltette az érdeklődését, majd több előadását is megnézte. Ekkor döbbent rá, hogy a tévében a helye. A próbafelvétel után a Viasat3-nak is tetszett az ötlet. A Viasat3-nál a Dr. Csernus gyártójaként, producereként működött 2005-ig. Ezután átigazolt a TV2-höz.

Az ismertséget Pimasz úr hozta meg neki. A karaktert Sváby Andrással közösen találták ki. Ő vetette fel, hogy szükség lenne egy rámenős riporterre. Egy olyan alakra, aki nem szakértőket szólaltat meg, és nem okoskodik, hanem direkt módon szembesíti az embereket a hétköznapi pofátlanságokkal. Mivel az egyéniségétől nem állt távol a feladat, ezért azonnal igent mondott.

2007 őszétől 2008 végéig a Koffeinmentes Mokka műsorvezetői feladatát látta el. 2009 februárjától a Viasat3 pókerműsorának házigazdája lett, majd nem sokkal később ismét Pimasz úrként folytatta, a korábbinál is nagyobb sikerrel. A csatornánál történt koncepcióváltás után távozott. 2010-től ismét a TV2-nél dolgozott, az Aktív című műsor vezetőjeként.

2015-ben Pimasz úr átcuccol címmel vezette reality műsorát az RTLII-n.

Könyve 2009-ben jelent meg Pimasz úr Párizs ellen címmel.

 

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál részleteiért kattints ide!

Belépődet ide kattintva szerezheted be!

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság