Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Ismerd meg a Magyar LEO Egyesületet a Sajtófesztiválon!

A LEO olyan fiatalok világszintű szervezete, akik a szabadidejük egy részében közösségük számára jótékony tevékenységet végeznek. A Magyar LEO Egyesület ennek a világmozgalomnak képezi részét hazánkban, erősítve ezzel a nemzetközi értékek országos szinten történő megvalósítását.

Szervezetük egy kb. 15­25 éves fiatalokból álló közösség, ami a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének munkáját segíti. Országszerte jelenleg hét klubjuk működik, melyek főként a környékbeli rászoruló csoportokat segítik, például látás­ vagy mozgássérültekkel foglalkozó iskolákat látogatnak. Önkéntes munkájuk sokszínű, szabadidős programokat, adománygyűjtő eseményeket, kert­ és iskolarendezéseket is gyakran szerveznek, de érzékenyítő tréningeket is rendeztek már. Céljuk, hogy a LEO Magyarország tagjai a tőlük telhető mértékben hozzáadjanak a támogatott csoportok életéhez, legyen szó anyagi javakról vagy élményekről.

A rászorulók segítése mellett munkájuk fontos része a szervezetben részvevő fiatalok számára vezetői tapasztalatok nyújtása és az ehhez szükséges ismeretek biztosítása is, továbbá­ nemzetközi szervezet lévén­ a kultúrák közti kapcsolatok erősítésére is nagy hangsúlyt fektetnek. A LEO Magyarország egyedi szervezet abból a szempontból, hogy a közösségformáló erőt olyan közös értékek képezik, melyek napjainkban gyakran háttérbe szorulnak. A LEO keretei között a különböző klubok tagjai szabadidejüket a környezetükben élő rászoruló emberek javára fordítják, miközben ők is épülnek, tapasztalatokkal gazdagodnak. A LEO egy betűszó, mely az angol leadership, experience és opportunity szavakból áll össze, melyek a vezetői tapasztalatok szerzésére való lehetőséget rejtik magukban. Szervezetük tagjai az éveken át tartó jószolgálati tevékenység során olyan ismereteket szereznek, melyek későbbi munkájukat is segítik, legyen az bármilyen területen. A LEO keretei között szerzett tapasztalatok a tagokat egész életükön át elkísérik, nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy a társadalom felelősségteljes, tudatos és aktív tagjává váljanak.

A Magyar LEO Egyesület ezeket az értékeket követi, hirdeti, és tesz azért, hogy a mozgalom évről évre frissüljön és bővüljön új tagokkal, klubokkal.

Idén a 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál vendégei lesz az egyesület, ahol saját standjuknál találkozhattok velük, kérdezhetitek őket munkájukról, aktivitásaikról.

Az egyesület aktív tagja Agárdi Szilvi is, aki szintén a Sajtófesztivál vendége lesz. Találkozhattok vele nemcsak a közönségtalálkozón, ahol személyesen kérdezhetitek őt, hanem a nagyszínpadod is, ahol élő koncertjével varázsolja el a hallgatóságot.

 

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál részleteiért kattints ide!

Belépődet ide kattintva szerezheted be!

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság