Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Öt helyszínen zajlik a Nagy Diák IQ-teszt 2. fordulója

Az idei Nagy Diák IQ-teszt első fordulójában több mint 15 ezer 17–24 év közötti fiatal vett részt. November 12-én elkezdődött a második forduló, melynek keretében a továbbjutók a Mensa hivatalos felvételi tesztjét írhatják meg. Budapesten kívül 4 megyeszékhely is otthont ad a játék középdöntőjének.

Fotó: Czikkely Márton


November 12-én kora délelőtt szállingózni kezdtek a negyedik Nagy Diák IQ-tesztre érkezők a budapesti Berzsenyi Dániel Gimnáziumba. A verseny második fordulójában a játékosok a Mensa HungarIQa felvételi tesztjét tölthetik ki. Ezt a lehetőséget azok a 17 és 24 év közötti diákok kapták meg, akik a Nagy Diák IQ-teszt első, online fordulóján november 10-ig részt vettek, és ott legalább 125 pontot értek el.

A második fordulót összesen 5 időpontban és helyszínen bonyolítja a DUE Médiahálózat és a Mensa HungarIQa az Új Nemzedék Központ jóvoltából: november 12-én Budapesten, november 23-án Debrecenben, november 24-én Miskolcon, november 28-án Győrött és november 30-án Pécsett.

Az élő tesztírásra regisztrálni kellett a továbbjutóknak. A Mensa HungarIQa hivatalos tesztjén a 130 pontos szintet megütő fiatalok lehetőséget kapnak, hogy tagjai lehessenek Magyarország legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő klubjának, a 135 pont felett teljesítők pedig bejutnak a harmadik fordulóba, melyet 2017 januárjában rendezünk meg Budapesten.

A november 12-i tesztíráson 412 diák vett részt, akiket a Mensa 3 héten belül elektronikusan értesít tesztjük eredményéről.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság