Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Lezárult a Nagy Diák IQ-teszt 2. fordulója

Véget ért a szeptemberben meghirdetett Nagy Diák IQ-teszt második fordulója is. Novemberben az Új Nemzedék Központ jóvoltából 5 helyszínen írták a Mensa HungarIQa felvételi tesztjét az első fordulóban legjobb eredményt elérő fiatalok. Az eredményekről decemberben kapnak értesítést a tesztírók.

Fotó: Csányi Sámuel (Győr, 2016.11.28.)

A második fordulót 5 helyszínen és időpontban bonyolította a DUE Médiahálózat és a Mensa HungarIQa az Új Nemzedék Központ jóvoltából: november 12-én Budapesten, november 23-án Debrecenben, november 24-én Miskolcon, november 28-án Győrött és november 30-án Pécsett. Az élő tesztírásra regisztrálni kellett a továbbjutóknak.

A Mensa HungarIQa hivatalos tesztjén a 130 pontos szintet megütő fiatalok lehetőséget kapnak, hogy tagjai lehessenek Magyarország legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő klubjának, a 135 pont felett teljesítők pedig bejutnak a harmadik fordulóba, melyet 2017 januárjában rendezünk Budapesten.

A budapesti tesztíráson 423, a megyeszékhelyeken tartott középdöntőkön pedig 198 diák vett részt, akiket a Mensa decemberben értesít tesztjük eredményéről.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság