Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Betyárnak álltak a DUE-sok

A mínusz húszba hajló hideg se tántorította el a DUE január 7-8-i túrájának résztvevőit, akik ezúttal a bakonyi betyár, Sobri Jóska vidékén kalandoztak.

 
Hatodik alkalommal hirdette meg az egyesület három természetjárója, Herczeg Zsolt, Turányi-Vadnay Szabolcs és Ott Zsuzsanna a Zergék az Őzikék ellen elnevezésű túrát, a DUE és a Bakancs Pista nevű túraszervező csoport közös programját. 
 
Január 7-én harmincegyen gyűltek össze a Bakonyszentlászlóhoz tartozó Vinyén, az Öregbakony Turistaháznál. Innen indult a tíz kilométeres körtúra a Cuha-völgyben kiépített, festői szépségű tanösvényen. Mínusz tíz foknál is hidegebb volt, de a társaság állta a sarat - pontosabban a jeget, hiszen többször is átkeltek a befagyott patakon.
 
A túra után kezdődött a Bakonyi Betyár Balhé című vetélkedő, amelyen a két csapatra - a Kuti „Rózsa” Sándor által vezetett bandára és a Szelényi „Sobri Jóska” István irányította bandára - osztott társaság tagjai a betyárok életmódjával kapcsolatos elméleti és gyakorlati feladatokat oldottak meg a pörgekalapos, műbajszos, ostorral és fokossal felszerelt játékvezetők utasításai alapján. Egyebek mellett volt ostorkezelési, fokoshajítási, tűzgyújtási és népdalíró, valamint pálinka-, kolbász-, és nyelvjárás-felismerő feladat is. A vetélkedőt kis pontkülönbséggel a „hazai csapat”, Sobri Jóska bandája nyerte meg. Minden résztvevő oklevelet kapott.
 
Ezt követően a társaság vendégül látta Baki Zsolt bakonyszentlászlói sajt-, és mézkészítő mestert, aki kóstolót és vásárt tartott a termékeiből. Az ő túrója és tejföle felhasználásával készült el a túrós csusza vacsora, amelyet tombolasorsolás és éjjelbe nyúló beszélgetés követett.
 
A Zergék az Őzikék ellen túrasorozat népszerűsége töretlennek tűnik, ezért folytatjuk - mondta a DUE Online-nak Herczeg Zsolt, aki szeretné, ha a csapat jövőre a Mecsekbe látogatna el, de ez még természetesen módosulhat. Megvizsgáljuk a buszbérlés előnyeit és hátrányait is, mert azzal a túra másnapján, vasárnap délelőtt új élménnyel (például vár-, vagy fürdőlátogatással) bővülhetne a program - tette hozzá a főszervező.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság