Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Utolsó fordulójához érkezett a Nagy Diák IQ-teszt

A DUE hagyományosnak mondható tehetséggondozó programjának, a Nagy Diák IQ-teszt elnevezésű háromfordulós vetélkedőnek 4. alkalommal rendezzük meg utolsó fordulóját és döntőjét. A végső megmérettetésre január 17-én kerül sor a budapesti Várkert Bazárban.

A Mensa HungarIQa Egyesület által fejlesztett online teszten, melyet november 10-ig tölthettek ki a 17-24 éves diákok, több mint 18 ezren vettek részt. A novemberi középdöntők a fővárosban és 4 vidéki nagyvárosban egyaránt nagy népszerűségnek örvendtek. A Nagy Diák IQ-teszt harmadik fordulójára és döntőjére a budapesti Várkert Bazárban kerül sor január 17-én, közel 400 fiatal részvételével.

Ide azok a 17-24 év közötti fiatalok kaptak meghívást, akik a középdöntők során legalább 135 pontos eredményt értek el. A Várkert Bazárban a tesztírók a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete által összeállított feladatlapokat tölthetik ki. A legjobb 2 lány és 2 fiú játékos küzdhet meg a Magyarország legintelligensebb diákja címért és az értékes fődíjakért. Az élő show keretében a játékosok laptopon oldják meg a mindent eldöntő feladványokat. A döntő játékának menete a közönség számára kivetítőkön is nyomon követhető.

 

A 4. Nagy Diák IQ-teszt harmadik fordulója és döntője az Új Nemzedék Újratöltve program együttműködésével valósul meg.


Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság