Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Tedd próbára magad – a Nagy Diák IQ teszt döntő feladataival

Véget ért a 2016. évi Nagy Diák IQ teszt. A közel 400 döntőbe jutott versenyzőből került ki az év fiú és leány IQ bajnoka. Most Te is kipróbálhatod, hogy mennyi idő alatt tudod megfejteni a döntő feladatait.

A Várkert Bazárban a döntőbe jutott versenyzők egy 3 fordulós versenyben mérték össze tudásukat, felkészültségüket a Nagy Diák IQ-teszt keretében. A versenyen azok a 17 és 24 év közötti fiatalok vehettek részt, akiknek 135 pont felett van az IQ-juk. Ebe a csoportba csak az emberiség 1 százaléka tartozik. Az első fordulóban egy 200 pontos tesztet töltöttek ki a versenyzők, közülük a legjobb eredményt elért 10 fiú és 10 leány pedig egy szellemi akadályversenyen mérkőzött meg. A legeslegjobbak, két fiú és két lány a következő feladatsor megoldásával küzdött meg a Diák IQ Bajnok címért.

A feladványokért kattints erre a linkre!

A győztesnek alig több, mint 11 percre volt szüksége a megoldáshoz. Neked mennyi idő alatt sikerül?

A DUE Médiahálózat az EMMI támogatásával és az Új Nemzedék Újratöltve együttműködésében rendezte meg az országos vetélkedőt.

2017 őszén újra, immár ötödik alkalommal lesz Nagy Diák IQ-teszt! Ha Te is szeretnéd próbára tenni magad, akkor figyeld honlapunkat, ahol időben tájékoztatunk az idei versenyről.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság