Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Vlogoljunk! – Menő hazai vloggertalálkozó a Sajtófesztiválon

Vannak bloggerek és vloggerek, na de mi is a különbség köztük, mit csinálnak ők, és miért érdemes követnünk őket? Többek között ezekre a kérdésekre is választ kaphattok a 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon!

Most kicsit ismerkedjünk meg néhány meghívott vendég vlogolónkkal akik egyenként több tízezres követőtáborral rendelkeznek.

A CultureGeeks egy 3 főből álló csapat: Bence, Erzsi és Andris.
Szórakoztató, humoros, ismeretterjesztő és érdekesebbnél érdekesebb videókkal lepik meg időről időre YouTube rajongóikat. A témáik elég változatosak és most a Videós Gála ismeretterjesztő kategóriájában bekerültek a legjobb 5 videós közé, akikre szavazni lehet! Hajrá, mi szurkolunk értetek!

 

DoggyAndi már teljesen másban utazik, ő videojáték vlogger. Vele lehet a játékról alkotott véleményeket megosztani és ő cserébe kivesézi töviről hegyire a tapasztalatait, meglátásait. Aki nagyon fanatikus rajongó az már vásárolhat is DoggyAndis cuccokat, többek között pólókat, táskákat, telefontokokat vagy ajándéktárgyakat is.

 

A GameGeek egy igazi baráti társaság, akik együtt szórakoznak és videóznak. A legkülönfélébb videofelvételekbe és gameplayekbe vágnak bele, mert ezt szeretik csinálni és ez az, ami kikapcsolja őket. Számukra fontos, hogy nem csak ők, de a közönségük, követőik is jól érezzék magukat, mert ezt sikerként élik meg. És ha az ember mosolyog és jól érzi magát, már megérte. Az akciójátékokon át a stratégia játékokig mindennel foglalkozik a csatornájuk legalább heti 3 alkalommal vlog, illetve híradó formájában.

 

Nana 4 éve videónaplózik és elsősorban célja mások segítése és szórakoztatása. Szabadidejében szívesen ír és nem is akárhogy, nézzetek utána a műveinek. Addig is egy kis ízelítő videóiból, melyek a linkre kattintva érhetők el.

 

Nessaj „mestersége címere császárpingvin és szereti a sört”, ez áll a bemutatkozójában. Egy vicces és nem éppen hétköznapi srácról van szó, úgyhogy nem véletlen, hogy közel 150 ezres nézettsége van a YouTube csatornáján. Hasonlóan DoggyAndihoz, Nessaj is a Gaming kategória szerelmese, így ilyen jellegű videóit megtekintheted erre a linkre kattintva.

 

A TheVR kategóriájában az ország egyik legkövetettebb csatornája, havi közel 9 milliós megtekintéssel, szintén a gaming kategória megszállottjai. Céljuk, hogy a legújabb technológiákat és játékokat a lehető legszórakoztatóbb módon mutassák be. A két alapító srác debreceni, és nem semmi, amit a mai napig elértek. Csak néhány infó az eredményeikről: A TheVR Shop a divat és ruházat kategóriájában az Ország Boltja, a Forbes Magazin szerint a 9. legmeghatározóbb közösségi média a TheVR, megcsinálták Magyarország első szabaduló szobás YouTube mini sorozatát az Escape TheVR-t, a TheVR Tech az Arany Vlog versenyen népszerűségi díjat, közönség díjat, külön díjat és 2. helyezést ért el.

 

Török Ábel egy kicsit mindenes vlogger. Mindig is színész vagy rendező szeretett volna lenni és a YouTube videózásban talált rá a köztes állapotra, ami által kiteljesedhet, és maximális odaadással csinálja ezt minden követőjéért. Vicces videóiért odavannak. Ezekből 7 féle sorozat is van, amit nyomon követhet az érdeklődő, de amikor olyan a hangulata, komoly videókkal is megörvendeztet minket. Egy biztos, a parókák nagyon is jól állnak neki és a különböző szerepekben, amiket kitalál magának maximálisan megállja a helyét. Még nem késő színészi babérokra törni, mi azt mondjuk!

 

Utoljára, de nem utolsó sorban Walrusz, aki kissé különc első látásra. Elég, ha csak „A teve és az újratölthető kóla” videóra gondolunk. Szeretjük, vicces és nem mindennapi, kissé agyament, de ezt ő is tudja magáról. Ő a mindenes vlogger, akinek egy téma nem téma, sőt még kettő sem, minden érdekli. Videóit a linkre kattintva megnézhetitek.

 

Az idei Sajtófesztiválon vloggerekből nem lesz hiány, így vicces és hangulatteremtő emberekből sem. Garantáljuk, hogy élmény lesz velük beszélgetni! Színes a társaság és minden érdeklődő számára akad izgalmas téma, amit kibeszélhet a vloggerekkel! Gyertek és élvezzétek a találkozót!

 

Belépődet ide kattintva veheted meg.

A 24. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál alakulásáról a linkre kattintva tájékozódhatsz.

Csatlakozz az eseményhez a Facebookon is!

A 23. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál eseményvideóját erre a linkre kattintva nézheted meg.

Kövess minket a Facebookon is: www.facebook.com/DUEmediahalozat

 

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság