Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Hatalmas sikerrel zárult a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt első fordulója

A DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány háromfordulós nyereményjátékának online tesztjét március 31-én éjfélig bárki kitölthette. Az első fordulóban több mint tízezren tesztelték KRESZ-tudásukat. Folytatás és döntő április 23-án a budapesti Silverkarton.

A Generali Nagy Diák KRESZ-teszt februári indulása óta több mint tízezren tesztelték KRESZ-szel kapcsolatos ismereteiket. A játékosok nem csak felmérhették tudásukat, de új ismeretanyagra is szert tehettek az ingyenes online teszttel, mely március 31-én éjfélig volt elérhető a www.nagydiakkreszteszt.hu weboldalon. A 14-24 év közötti ezer továbbjutó napokon belül e-mailben értesítést kap.

A Játék második fordulóját és döntőjét egy színes, változatos programokkal teli családi nap keretében rendezzük meg a budapesti Silverkart Gokart és Rendezvény Központban, ahol 2017 KRESZ-bajnokait is avatjuk. A fődíjak: egy Keeway típusú robogó, vagy egy ingyenes jogosítványszerzési lehetőség.

A családi nap résztvevőinek érdemes elhozniuk családtagjaikat, barátaikat is! Érdekes programokat, kedvezményes gokartozást, ingyenes biliárd, bowling, darts és csocsó lehetőséget kínálunk. Az érdeklődők mindent megtudhatnak az elsősegély-nyújtásról, ismert vendégeinkkel is beszélgethetnek a közlekedésbiztonságról, a balesetmegelőzésről. Vendégünk lesz többek között Szalay Balázs autóversenyző, aki elhozza versenyautóját, valamint Müller Attila televíziós műsorvezető és zenész, Hoffer Zsolt, a Hungarian Police Rallye Team pilótája, Világi Péter műsorvezető és Márkus Dávid, az SOS Elsősegély alapítója. Biciklis akadálypályával és elektromos bringa bemutatóval is készülünk.

A játék döntőjéről:

A délelőtti tesztíráson legjobban teljesítő 24 tesztíró jut tovább a délutáni selejtezőbe, ahol szimulátorokkal versenyeznek tovább. A szimulátorjátékban legjobb eredményt elérő 12 játékos pedig gokartversenyben küzd meg a fődíjakért: a Keeway típusú robogóért, vagy az ingyenes jogosítványszerzési lehetőségért.

Érdemes minél többen eljönnötök az iskolából április 23-án, mert azok a középiskolák, melyekből a legtöbb tanuló töltötte ki az első forduló tesztjét, sorsoláson vesznek részt a Silverkarton. A kisorsolt intézmény egy négyórás, interaktív gyakorlati elsősegély kurzust nyer 30-50 fő részére a Generali a Biztonságért Alapítvány jóvoltából. A nyereményt csak az az iskola veheti át, melynek tanulói a helyszínen tartózkodnak.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság