Eseménynaptár

DUE-tagság
és Sajtóigazolvány

Ne dőlj be!

ne-dolj-be

DUE Almanach

Due Tallózó

Due rádió

Médiatár

Médiatár

DUE Média Archívum

DUE Média Archívum

Due Médiaügynökség

Világi Péter, aki a focilabdát mikrofonra és gázpedálra cserélte

Világi Péter rádiós és televíziós műsorvezető. Gyerekkorában futballista szeretett volna lenni. Az álom átalakult és egy egészen új irány felé kezdett el sodródni, a média világa határozta meg az élete további szakaszait.

De nézzük csak milyen út vezetett a Miskolci Egyetem jogi karától egészen a műsorvezető karrierig. Miskolcon indult egy helyi rádió, ahová hírolvasókat kerestek és ő jelentkezett. Kiderült, van hozzá tehetsége és kifejezetten élvezte is, amit csinált. Ezután jött egy olyan lehetőség, hogy a NapTV-hez jelentkezzen egy vetélkedőbe, melynek a címe a „sportriporter kerestetik” volt, ahol az előkelő második helyezést érte el és még közönség díjas is lett. Sportriporternek állt és később a Magyar Televízió műsorvezetője lett, így a jog kicsit háttérbe szorult és csak a műsorvezetői karrierre koncentrált.

Sorban jöttek a lehetőségek és Péter nem szalasztott el egyet sem, többek között a következő rádiókban hallhattuk őt: City Rádió, Radio Bridge, Petőfi Rádió, Danubius Rádió, DUE Rádió, Music FM. A rádiózás mellett az RTL Klub egyik telefonos vetélkedőjét is vezette. Emellett tagja lett a magyar ügyvédválogatottnak és az újságíró-válogatottnak is.

Péter imádja a sportokat különösen a síelést, amit gyerek kora óta űz is rendszeresen. Mivel a sebesség kedvelője, ezért az autósportban éli ki igazán eme szenvedélyét. Jelenleg is a televíziózás az, ami a mindennapjait kitölti, rendszeresen vezeti az UEFA Európa Liga közvetítéseit az RTL II csatornán és emellett a Sportklub Tv egyik vezetője is.

A gyerekkori álmot mégsem adta fel teljesen: ha sikeres focista nem, de sikeres sportriporter vált belőle. Péter egyébként autóversenyzői bemutatkozását is a rádiózásnak köszönheti, hiszen egyik adásában a Petőfi Rádióban, amikor ifj. Tóth János ralibajnok volt a vendége, elmondta, hogy nagyon szívesen beülne egy raliautóba és kipróbálná magát ezen a területen is. Ez bejött! Később Király Gábor pécsi versenyző megkereste egy navigátor szerepre felkérve, így Péter autóversenyzőként mutatkozhatott be a Renault Clio kupában.

Április 23-án a Generali Nagy Diák KRESZ-teszt családi nappal egybekötött döntő fordulóján Péter mesél nekünk a biztonságos vezetésről, ő hogyan reagált a nem várt közlekedési pánikhelyzetekre. Imádja a gyorsaságot, így ő is tisztában van a közlekedés írott és íratlan szabályaival, amit rendezvényünkön szívesen meg is oszt a közönséggel.

Due Médiahálózat- a diákújságíró egyesület. Közösség. Tehetség. Barátság